Isparta Belediyesi şehirdeki camilerin çevre düzenleme ve tuvaletlerini yenileme çalışmalarını sürdürürken, Bağlar Mahallesindeki İrfan Camiinin de çevre düzenlemesi tamamlandı. Cuma namazının ardından İrfan Camiinin çevresinde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Camilerimizin tuvaletlerini yeniliyor, çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bunlar yapıldıktan sonra bakım ve kontrollerinin sağlanmasını istiyoruz” dedi. 

Araç muayene ücretlerinde büyük artış Araç muayene ücretlerinde büyük artış

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla şehir merkezindeki camilerin çevre düzenleme ve tuvalet yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Talepler doğrultusunda camilerin taban döşemeleri yenilenirken, uygunsuz durumda olan tuvaletlerde de tadilatlar gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar birçok camide çevre düzenleme ve tuvalet yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu sayede camilerin tuvaletleri modern hale getirilirken, avlusu ve etrafındaki taban döşemeleri de yenilendi.
Çalışmaların yapıldığı camilerden birisi de Bağlar Mahallesindeki İrfan Camii oldu. Cami avlusundaki taban döşemeleri andezit ile değiştirilirken, avluda  bulunan ve kötü durumda olan şadırvan kaldırılarak, daha modern bir abdest alma yeri  yapıldı.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cuma Namazını İrfan Camiinde kıldıktan sonra cami çevresinde yapılan çalışmaları inceledi, vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve önerilerini dinledi. Camide yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür eden vatandaşlar, “Allah sizden razı olsun. Sizi gördükçe çok mutlu oluyoruz. Daha önce de camimizin çevresinin düzenlenmesi için müracaat etmiştik, yapılmadı size nasip oldu. Çalışmalarınızı takdir ediyoruz” dediler. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, camilerde çevre düzenleme ve tuvalet yenileme çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Dinimizde temizlik çok önemli. Temizlik imandan gelir. Camilerimize gittiğimizde tuvaletlerde o temizliği göremiyorsunuz. Biz buna çok üzülüyoruz. 136 camimiz var. 120 tanesinde tuvalete girilemeyecek durumda. 60 tanesinin tuvaletlerini tamamen yeniledik. Ama biz yaptık bıraktık, vatandaşlarımızın kullanımında dikkat etmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızdan dileğimiz yapılan bu güzelliklere sahip çıkmak ve oraların bakımını, kontrolünü devam ettirebilmek. Sürdürülebilirliği çok önemli. Biz yaparız ama 1 yıl sonra eski haline dönerse hiçbir kıymeti yok. Dönemimizde tüm camilerimizin tuvaletlerini yenilemiş olacağız. Merkezdeki tuvaletlerimizi de yeniledik. Tüm camilerimizin temizliğini de periyodik olarak yapıyoruz. Bunun için de özel ekip kurduk. İlk geldiğimizde burada kırık mermerler vardı. Taban döşemeleri kırık mermerlerden döşenmiş. Çok kötü bir görünüm vardı. Ortada şadırvan vardı, kötü bir görüntü oluyordu. Abdest alma yerinin yerini değiştirdik. Çok güzel oldu. Allah hayırlı ibadet etmeleri nasip etsin. Önemli olan devamında bakımını ve kontrolünü iyi yapabilmek. Vatandaşlarımızdan beklentimiz budur” dedi.
Bağlar Mahallesi Muhtarı Fatih Korkmaz, yıllardır el atılmayan İrfan Camisinin namazgah ve şadırvanının Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından yenilendiğini söyledi. Korkmaz, “Şadırvan orta yerdeydi, namazgahı ikiye bölüyordu. Onun yerini değiştirdik ve avlumuzu değiştirdik. Yerlerde eski mermer kırıkları vardı ve deforme olmuştu. Şimdi de andezit oldu. Ayrıca başkanımız Nimetullah Camimizin de tuvaletlerinin tadilatını yaptı. Başkanımıza mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.