Çiftlik Bank Davası: "Tosuncuk" Lakaplı Mehmet Aydın'ın Sağ Kolu Osman Naim Kaya Tahliye Edildi

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Çiftlik Bank davasının öne çıkan sanıklarından Mehmet Aydın'ın sağ kolu olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay tarafından iade edilmesinin ardından tahliye edildi. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, Osman Naim Kaya'nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı belirtildi. Osman Naim Kaya, Uruguay'da kara para aklamak suçundan aldığı cezanın tamamlandığını ve Türkiye'deki davada kaçak durumunda olmadığını savundu.

Ekran Goruntusu 2024 02 14 133753

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının tutukluluğun devamını talep etmesine rağmen Osman Naim Kaya'nın tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi. Kaya, Türkiye'ye iadesi için yapılan başvurunun Uruguay tarafından kabul edilmediğini ve cezanın infazı nedeniyle iade edilemediğini ifade etti.

Çiftlik Bank davası kapsamında Mehmet Aydın ve 18 diğer sanık hakkında toplamda 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise 15 Eylül 2023 tarihinde 4 davanın ana davayla birleştirilmesine karar vermişti. Bu gelişmeyle birlikte davaya ilişkin süreç devam etmektedir.