Sleeve gastrektomi, midenin boyutunu küçülten laparoskopik bir prosedürdür. Normal bir mide bir litreden fazla içerik tutabilir. Midenin büyük bir kısmının çıkarılması midenin tutabileceği yiyecek miktarını azaltır. Ameliyattan sonra midenin boyutu orijinal boyutunun yaklaşık yüzde 20'si kadardır.

Tüp mide ameliyatı sırasında bağırsak kanalında herhangi bir yeniden yönlendirme yapılmaz ve hiçbir bağırsak bypass edilmez. Yiyecekler bağırsak kanalından normal düzeninde geçer. Bu operasyon ayarlanabilir veya geri döndürülebilir değildir.

Yeni küçük mide, normal bir midenin tuttuğu yaklaşık altı fincan yerine yaklaşık yarım fincan yiyecek tutar. Hızlı bir şekilde yiyecekle dolar, bu da çok fazla yiyemeyeceğiniz ve daha hızlı tok hissedeceğiniz anlamına gelir, ancak aynı zamanda yiyeceklerden besin maddelerini normal şekilde emmenize de izin verir.

Clinic Care Center ile Mide Botoksu Yöntemi

Mide botoksu, hastaların kilo vermesine yardımcı olmak için yapılan endoskopik bir mide botulinum enjeksiyonu işlemidir. Midenin temel noktalarına yapılan botoks enjeksiyonu uygulamasının amacı mide boşalmasını geciktirerek kişinin normalden daha çabuk ve daha uzun süre tok hissetmesini sağlamak ve iştahı azaltarak kolayca kilo vermesini sağlamaktır. Mideye botoks uygulaması endoskopik olarak 15-20 dakika içerisinde genel anestezi altında ayaktan yapılmaktadır. Vücut kitle indeksi 35 kilonun altında olan, ancak ameliyat olacak kadar aşırı kilolu veya obez olmayan hastalar için bu işlem kilo vermek için ideal bir yöntemdir.

Kimler mide botoksu yaptırabilir?

Ücretsiz doğalgaz dönemi bitti! Ücretsiz doğalgaz dönemi bitti!

Mide botoksu bir ameliyat değildir ve aslında kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir, ancak doğru hastayı seçmek de önemlidir, çünkü mide botoksunun vücut kitle indeksi 35'in üzerinde olan ve ameliyatın çok daha uygun ve başarılı olacağı hastalarda çok başarılı olmayacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle, aşırı kilolu ancak ameliyat olacak kadar obez olmayan hastalar stomak botoks tedavisi için ideal hasta grubudur. Mide ülseri veya gastriti olan hastalar, bu hastalıkların uygun bir şekilde tedavi edilmesinden sonra mide botoksu enjeksiyonu yaptırabilirler.

Clinic Care Center ile Mide Balonu Uygulamaları

Hasta sakinleştirilirken endoskopik teknikle mideye yerleştirilen silikon bir balondur. Mide balonu kilo kaybı için çok etkili bir yöntemdir ve bu işlemin yan etkileri çok nadirdir. Mide balonu işlemi, alınan gıda miktarını azaltmayı ve tokluk hissi yaratmayı amaçlar.

Mide balonu 500-700 cc hava veya serum fizyolojik ile şişirilir. Balon midede bırakılır ve endoskopi sonlandırılır. Mide balonu 6 ay ile 1 yıl arasında midede kalır. Bu balonların bazıları ayarlanabilir. Ne kadar kilo verdiğinize bağlı olarak balon şişirilebilir veya söndürülebilir.

Ortalama 10-40 kilogram arasında kilo kaybı sağlar. Mide balonu yerleştirildikten sonra ilk birkaç gün bulantı ve kusma yaşayabilirsiniz. Bu durum ilaçlarla yönetilebilir. Çok nadir görülen yan etkiler arasında balonun sönmesi ve bağırsak tıkanıklığı yer alır; ancak son teknoloji balon sistemleri sayesinde bu tür riskler ortadan kaldırılmıştır. Balon sönerse midede kalır ve bağırsak tıkanıklığına neden olmaz.  Balon 6-12 ay sonra endoskopik teknikle sedasyon altında çıkarılır.

Daha Fazla bilgi için sitemiz, https://cliniccarecenter.com/