Isparta'da yaşayan Büşra Metin (26), 2 yıl önce boşandığı eşi B.Ş.'nin kendisine vermesi gereken 5 ve 9 yaşlarındaki çocuklarını alamadığı için hukuk mücadelesi başlattı.

Çocukların velayeti kendisinde olduğu halde, B.Ş. çocukları vermediği iddiası üzerine, çocuklarını almak için mahkeme kararı aldı.

Ancak çocukların alınması sırasında B.Ş.'nin evde olmadığı öğrenildi. B.Ş.'nin ailesi ise çocukları zorla tuttukları iddialarına yanıt vererek, çocukların kendilerine verilmediğini reddetti.

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

Görevlilerin çocukları aldığı anlar cep telefonu ile kaydedilirken, çocukların üvey anneleri Azerbaycan uyruklu A.Ş.'ye sarılarak gitmek istemediği görüldü. Sosyal hizmet uzmanları çocukları sakinleştirerek, annelerine teslim etti.

Büşra Metin açıklama yapmak istemedi.

ÇOCUKLAR BABADAN ALINDI

Hukuk mücadelesini sürdüren Büşra Metin, bugün Eğirdir ilçesine gelerek mahkeme kararıyla çocukların babadan alınıp kendisine teslim edilmesini istedi. Jandarma ve sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde Sarıidris beldesine giden ekip, çocukları alarak annesine teslim etti. Çocukların baba evinden alınması sırasında B.Ş.'nin evde olmadığı öğrenildi. Üvey anneleri olan Azerbaycan uyruklu A.Ş.'ye sarılan 2 kardeş gitmek istemedi. Çocukların alınma anları, B.Ş.'nin yakınları tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Sosyal hizmet uzmanlarının sakinleştirerek ikna ettiği çocuklar, daha sonra annelerine teslim edilmek üzere alındı.

'HER YERLERİ DAYAKTAN ÇÜRÜMÜŞ HALDEYDİ'

B.Ş.'nin kuzeni Fadime Korkmaz, "Çocukları burada zorla tuttuğumuz ve kendisine vermediğimiz iddiaları tamamen yalan. Büşra bu çocukları mayıs ayında buraya getirdiğinde 'Babalarını görsünler' diye değil, şimdiki eşiyle arasını düzeltmek için bıraktı. Keşke geldiklerinde o hallerini kameraya çekseydik, bir görseydiniz. Her yerleri dayaktan çürümüş haldeydi. Buradan giderken giydiği kazakla geri geldiler. Çocuklara hayvan otlattığımızı söylemiş. El insaf. Burası dağlık alanda bir besihane tarzı yer. Çocuklar hayvanlar otlarken burada oynayınca hayvan mı otlatmış oluyor?

Şuncacık çocuk hayvan otlatmayı nereden bilsin? Kocası ile arayı düzelttikten sonra çocukları almaya geldiğinde hem bu durumdan dolayı babaları göndermek istemedi hem de çocuklar 'Biz gitmeyiz' diye istemedi. Bugün kimin doğru, kimin yalan söylediği ortaya çıktı. Buraya gelen görevliler bile etkilendi. Çocukları gözyaşları arasında evlerinden kopardılar. Bu çocuklar istemedikleri yerde yaşamaya mecbur edilecek. Biz adalet istiyoruz" dedi.