SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Fen Kavramlarının Öğretimi SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Fen Kavramlarının Öğretimi

İlk Evim projesi kapsamında düşük faizli kredi imkanları sunulacak. Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yürütülen çalışma ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara avantajlı kredi imkanları sunulacak.

BDDK'nın aldığı karara göre, ev tapusu bulunan kişilerin ikinci bir ev almalarında kredi sınırı uygulanacak. Bu durumda, evin değerinin yüzde 22.5'i kadar kredi çekilebilecek. İlk evini alacak vatandaşlar için ise yatırım değil konut kredisi uygulanacak. Bu kapsamda Orta Vadeli Program (OVP) içinde yer alacak 1.20 faizli konut kredisinde detaylar netleşmeye başladı.

Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Katılım finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Bu alanda etkili şekilde iyi projelere destek olan, parası olana değil, bir sistemi nasıl geliştiririz bunları konuştuk. Konut arzını artırmak ve birinci konut edinimini güçlü şekilde teşvik etmek için mekanizmalar üzerinde durduk." ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında beklenen ayrıntılar arasında, vadenin 15 yıl uzatılması ve faizin yüzde 1.20'lere çekilmesi bulunuyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konu bu yıl içinde Meclis gündemine getirilecek. Ev sahibi olmak isteyenler için sunulan bu destek, yeni konut alımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haber Merkezi