Türkiye'nin Yedi Riskli Bölgesi! Prof. Dr. Ercan'dan Deprem Tehlikesine İlişkin Çarpıcı Uyarılar

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki deprem riskine dair önemli uyarılarda bulunarak yedi kritik bölgeyi vurguladı: "Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu ve Göller Bölgesi".

Araç Sahiplerine Çağrı: Karekodu Unutma, Cezayı Önle Araç Sahiplerine Çağrı: Karekodu Unutma, Cezayı Önle

Prof. Dr. Ercan, özellikle Doğu Anadolu Kırığı'nın Karlıova-Bingöl'den Hatay-Kırıkhan'a kadar olan 580 km'lik uzunluğunu vurgulayarak, Arap ile Anadolu kıta parçalarının sınırını oluşturduğunu açıkladı. Arap kıtasının kuzeye doğru itilmesi sonucu her yıl 1 ile 4 mm arasında bir gerilme yaşandığını belirten Ercan, geçen yılın 6 Şubat'ında Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremleri örnek gösterdi. Bu depremlerin 510 yılda bir biriken gerginliğin yer direncini yenmesiyle meydana geldiğini ifade etti.

1999 Gölcük depremi sonrasında Türkiye'nin depreme karşı hazırlıklı olması gerektiği yönündeki uyarılara rağmen alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirten Prof. Dr. Ercan, 3 Şubat 2024'te Kahramanmaraş'ta depremle ilgili bir sunum yapacağını duyurdu. Sunumunun saatini ve yerini "14.30'da Kahramanmaraş Eczacı Odası toplantı salonunda" olacağını belirtti.