T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli'de yapımı devam eden projeleri inceledi. Isparta'da Dereboğazı yolunun daha büyük projelerini kısa sürede bitiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye'de yaptığı başarılı çalışmaları Isparta'da yapamıyor. 

ISPARTA MÜJDE BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da dev projelerle açıklama yapan ve dün Denizli'de projeleriyle gündemden düşmeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Isparta Konya karayolu ve Isparta Antalya ( Dereboğazı) karayollarını ne zaman müjdeleyecek bilinmiyor. Isparta halkı artık Türkiye'deki dev otoyol projelerini görüp Isparta'da bir gelişme olmaması üzerine ' bizler sahipsiz şehir olduk' ifadelerini kullanıyor.

Nisan Ayında Limon Zam Şampiyonu Nisan Ayında Limon Zam Şampiyonu

ISPARTA'DA NE OLUYOR?

Antalya tarafından çalışmaların devam ettiği Dereboğazı Yolunda Isparta tarafından çalışma olmaması Isparta halkı tarafından bu yolu Antalya'dan gelen çalışma bitirecek dedirtiyor.

ISPARTA OTOYOLLARDA UNUTULDU

Isparta'da otoyol hayalleri Eğirdir ve Sav otoyolları ile başladı. Isparta halkı başlayan çalışmalarla Konya ve Antalya otoyollarının kısa sürede biteceğine inandı. Yüklenici firmanın Eğirdir ve Sav yollarını yaklaşık 7 yıl hatasından kaynaklı yama yapmasıyla Isparta otoyolda yerinde saydı. 

ÇEVRE YOLU ŞART

Türkiye'nin birçok ilinde yapılan çevreyolları Isparta'da sadece haritaya işlendi. Yol çalışmalarının ne zaman başlayacağı bilinmiyor. 

ASKERİYE ÖNÜNDE YOL DARALTILDI

Sadece Haber32'nin gündeme getirdiği Migros kavşağı askeriye önündeki otoyolda genişletme çalışması yapılması gerekilirken yol daraltıldı. Isparta halkı başka illerde genişleyen yolların Isparta'da daraltılmasına ''asfalttanmı kısılıyor'' tepkisi verdi. 

ISPARTA'DA HIZLI TREN VE OTOYOL PROJELERİ HAYALLERDE KALDI

2021 yılında sadece adı kalan çalışmaların Isparta ekonomisine zararı büyük. Isparta-Konya otoyolu ve Isparta-Antalya otoyollarının yapılması ve Isparta ekonomisine büyük katkı verecek hızlı tren projesi de ne zaman yapılır  bilinmiyor.