Bu paket, ev almak isteyenlere büyük olanaklar sağlarken, aynı zamanda konutlarını onarmak isteyenlere çeşitli miktarlarda yardımlar sunacak.

Karşılıksız destek paketi şartları, SGK ve vergi uzmanı Murat Bal tarafından açıklandı. Destekten faydalanabilmek için kişinin 18 yaşından büyük olması, muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmaması, en az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşaması ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmaması gerekiyor. Başvuranlar, basit ev onarımından başlayarak çeşitli seviyelerde destek alabilecekler.

Özellikle, 18 yaşın altında 3 çocuğu olan ve eşi vefat etmiş olan anneler için 2023'te konut yapılacak. Ayrıca, sosyal destek programı kapsamında aylık alanların maaşları da güncellendi. Yaşlılık aylığı 2024 itibariyle 3 bin 504 TL'ye yükseltildi.

Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü

Murat Bal, bu destek paketiyle ilgili olarak, "Basit onarımdan başlayarak kapsamlı onarıma kadar çeşitli yardımlar sunuyoruz. Kapsamlı onarım yapılıyorsa 100 bin TL, prefabrik ev onarımı yapılıyorsa 300 bin TL, betonarme ev onarımı yapılıyorsa 500 bin TL'ye kadar destek sağlanabiliyor" şeklinde konuştu.

Başvuran kişilerin, onaylanan destek miktarını 6 ay içinde harcaması gerekiyor. Ancak prefabrik veya betonarme ev gibi kapsamlı onarımlarda bu süre 1 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu süre içinde onarımın tamamlanması gerekiyor