ANKARA'da yaşayan A.Y., eşi C.Y.'nin duş almamak, aynı kıyafetleri 5 gün giymek ve haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalamak gibi kişisel temizlik alışkanlıklarına dikkat etmemesi sebebiyle boşanma davası açtı. 19'uncu Aile Mahkemesi'nde görülen davada, A.Y., kocası hakkındaki iddiaları tanıklarıyla da kanıtladı. Mahkeme, C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti. Karar, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandıktan sonra Yargıtay 2'nci Dairesi tarafından kesinleştirildi.

A.Y.'nin avukatı Senem Yılmazel, tazminat kararının da onandığını belirterek, "Medeni kanunumuza göre boşanma nedenleri, özel boşanma nedenleri ve genel boşanma nedenleri olarak ikiye ayrılır. Genel boşanma nedenleri, ortak hayatı çekilmez hale getiren her türlü nedendir. Bu kapsamda müvekkilimiz, eşinin kişisel temizlik alışkanlıklarının boşanma nedeni olduğunu iddia etti. Davalı tarafın duş almaması, sıkça diş fırçalamaması gibi unsurlar bu iddiayı güçlendirdi. Mahkeme, ilk derece olarak davalı kocayı tam kusurlu bularak boşanmalarına ve müvekkilime 500 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Bu karar, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandıktan sonra Yargıtay tarafından da kesinleşti" dedi.

Avukat Yılmazel, A.Y.'nin iddialarını tanıkların da teyit ettiğini belirterek, "Davacı ve davalının ortak arkadaşları, aynı zamanda davalı kocanın iş yerindeki mesai arkadaşları mahkemede tanık olarak dinlendi. Tanıklar, davalının kişisel temizliğine dikkat etmemesini, ter kokusunu ve aynı kıyafetleri uzun süre giymesini doğruladı. Tanık beyanları, davacının iddialarını güçlendirdi ve mahkeme tarafından da dikkate alındı. Eşler arasında ortak hayatı sürdürebilmek için kişisel temizlik alışkanlıklarına dikkat etmek önemlidir. Bu durum, ilişkilerin sürdürülebilirliği açısından etkili olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu kararın, eşler arasındaki sorumlulukları ve karşılıklı özeni vurgulayan bir örnek olduğunu belirten avukat Yılmazel, "Eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları ve karşılıklı özenleri, ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemlidir. Kişisel temizlik gibi konularda yaşanan problemler, zamanla ilişkiyi etkileyebilir ve çekilmez hale getirebilir. Bu nedenle, eşler arasındaki iletişim, anlayış ve uyum, uzun vadeli bir ilişkinin temelini oluşturur" dedi.

Akaryakıtta Yeni Döneme Geçildi Akaryakıtta Yeni Döneme Geçildi

Haber Merkezi