Karadeniz ve Akdeniz'deki doğal gaz kaynakları, ülkenin bu yöndeki çabalarının önemli bir sonucu olarak ortaya çıktı. Geçen yıl yapılan genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yıl süresince 25 metreküp değerindeki sıcak suyun ücretsiz olarak kullanılacağını duyurmuştu. Bu süreçte, vatandaşlar doğal gazı indirimli olarak kullanmıştı.

Ancak indirim süresinin sona ermesiyle birlikte, indirimin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını belirtti.

Altın, Rekor Kırdıktan Sonra Dengede Altın, Rekor Kırdıktan Sonra Dengede

Bakan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz desteğinin belirli kesimler için devam edeceğini vurgulayarak, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, petrol fiyatlarının yükselmesi ve doğal gazda yaşanan yukarı yönlü hareketin dikkate alındığını belirten Bayraktar, vatandaşlara en uygun şekilde nasıl destek sağlanabileceği konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, doğal gaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılmayacak ve doğal gaz indirimi belirli kesimler için devam edecek.

Haber Merkezi