Türkiye'nin en büyük veri merkezi olan e-Devlet, vatandaşların hukuk bilgisini artırmak ve toplumsal huzuru geliştirmek için "Herkes için Hukuk Eğitimi" adlı yeni bir hizmet sunuyor. Bu uygulama ile vatandaşlar, hukukun temel kavramları, hak ve özgürlükleri, dezenformasyonla mücadele gibi konularda eğitici ve bilgilendirici içeriklere ücretsiz olarak erişebilecekler.

Başkan Özer’den İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul’a İadei Ziyaret Başkan Özer’den İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul’a İadei Ziyaret

Türkiye Adalet Akademisi tarafından başlatılan "Herkes için Hukuk Eğitimi" projesi, hukuk alanında temel bilgiler içeren eğitim materyallerini vatandaşlara sunmayı amaçlıyor. Bu materyaller sayesinde, sosyal medyada yanlış veya yanıltıcı bilgilere maruz kalan vatandaşlar, doğru kaynaklara ulaşabilecek ve haklarını koruyabilecekler. Ayrıca, proje kapsamında aile hukuku, aile içi şiddet, kadına karşı şiddetin önlenmesi gibi önemli konularda bilgilendirici içerikler de hazırlanmıştır. Bu içerikler, toplumda bu konularda daha duyarlı ve bilinçli bir yaklaşım geliştirmeye katkı sağlayacak.