Isparta Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Enver Murat Dolunay, köylerde çiftçilere yönelik meyve yetiştiriciliği, sulama, gübreleme, zirai mücadele ve hasat sonrası yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme toplantıSI düzenlediklerini söyledi.
     Dolunay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğirdir'e bağlı Sorkuncak Köyü'nde bağcılık alanında eğitim toplantısı düzenlediklerini belirtti. Toplantıda çiftçilere Ziraat Yüksek Mühendisi Seçkin Gargın tarafından asma yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verildiğini anlatan Dolunay, çeşit seçimi, bahçe tesisi, kültürel işlemler ve bağ hastalıkları hakkında bilgilendirme yapıldığını kaydetti. Çiftçilerin bu tür bilgilendirme toplantılarında yaptıkları hatalı uygulamalar hakkında da bilgilendirildiklerini söyleyen Dolunay, doğru bilgilendirme ile çiftçinin emeğinin karşılığını almasını sağladıklarını aktardı.
     Çiftçilerin de bu uygulamadan memnun olduklarını ifade eden Dolunay, bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini bildirdi.