Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yaz aylarında 10 bin aracın güzergâh olarak kullandığı ilçeye göl manzaralı bir alışveriş merkezi ve ahşap balık evleri tarzında işletmeler yapmayı planladıklarını söyledi.

Özmeral, yaptığı açıklamada, Konya, Burdur, Antalya, Afyon, İzmir gibi illeri bir birine bağlayan yolu kullananların merkezde dinlenebilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekân olmadığını ifade ederek, yer tespitinin ardından merkezin nasıl yapılabileceği konusunda arayışlara başlayacaklarını kaydetti.

Özmeral, 'Günde binlerce araç ilçemizden geçiyor. Doğal güzelliklerimiz var. Ancak, insanların ilçede durup tercih edebilecekleri bir mekân yok. İçerisinde dinlenme, çocuk oyun alanları, göl manzaralı restoranlar ve otoparkın yer alacağı bir merkez düşünüyoruz.' dedi.

Özmeral, bu konuda ilçeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına çağrıda bulunarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İlçede Eğirdir Gölü, Kemik Hastalıkları Hastanesi, Dağ Komando Okulu gibi değerlere sahip olduklarını anlatan Özmeral, 'Ancak her şeyden önce kaliteli bir hayat standardı yakalamamız gerekiyor. Çarşı merkezinde misafirlerin ihtiyaçlarını giderecekleri düzgün bir tuvalet bile yokken, yıldızlı bir otelimiz bile yokken, standartları yakalayamamış bir hizmet sektörü yokken kalkınmaktan, gelişmekten bahsetmek imkânsız.' diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli tatlı su rezervlerinde birisine sahip olduklarını ancak bu gölün tüm Türkiye'nin gölü olduğunu aktaran Özmeral, gölün öncelikle içme suyu olarak kullanılması ve korunması gerektiğini vurguladı.

Özmeral, 25 milyon TL borçla devraldıkları belediyenin, çekilen krediler yüzünden 700'ün üzerinde gayrimenkulünün de hacizli olduğunu açıkladı.

Özmeral, şunları söyledi: 'Altı milyon TL kredi çekilmiş, yatırım yerine Eğirdir Beledispor'a 1,5 milyon TL aktarılmış. Belediyenin hakkı olup alınması gereken işgaliye, otopark, plaj giriş ücretleri, geçici kiracıların gelirleri dahi spor kulübüne tahsis edilmiştir.

Burada görülüyor ki belediyenin halka harcanması gereken kaynakları başka yerlere hoyratça harcanmış. İşçilerin tazminatı memur ve işçinin tasarruf kesintileri yıllardır ödenmemiş biz ödüyoruz.

 İkramiye alacakları birikmiş biz ödüyoruz. 500 personelin maaşlarını ve alınan kredileri geri düzenli olarak ödemeye çalışıyoruz. Yakın bir zamanda hacizleri kaldırtıp yeni kredilerle yeni projelere imza atacağız. Plaj girişini ücretsiz hale getirerek, halkın en çok şikâyetçi olduğu su fiyatlarında yüzde 50 indirime gittik.'