MOTOSİKLET ŞENLİĞİ EĞİRDİR’İ RENKLENDİRDİ
KAMP ÇADIRLARI, MOTOSİKLETLİLER ve ALİ ALTAY’IN KONSERİ İLE EĞİRDİR ALTINKUM PLAJI TARİHİ BİR GÜN YAŞADI

BAŞKAN ÖZMERAL “TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN İLÇEMİZE GELEN MOTOSİKLET  HAYRANLARI EĞİRDİR’İMİZİ MOTOSİKLETLERİYLE SÜSLEDİLER”

19-22 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük Eğirdir Motosiklet Şenliği, geçen yıla nazaran katlamalı ve yüksek oranda katılımla sona erdi.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gruplar halinde Eğirdir Altınkum Plahı’na gelen motosiklet sevdalıları Eğirdir’in temiz havası ile doyumsuz muhteşem manzaraları karşısında ağız birliği yapmışcasına “Eğirdir, gezdiğimiz, gördüğümüz yerlerin en güzeli. Burası, gölüyle, dağları, manzarası, yeşilliği ve insanlarının sıcakkanlı olması ile bizleri mıknatıs gibi çekiyor. Bizler Eğirdir’i çok seviyoruz. Burada rahat ediyor, huzur buluyoruz.” Demeleri dikkat çekti.

Cumartesi günü Eğirdir Dündarbey Medresesi yanındaki Atatürk Anıtı’na toplu halde çelenk koyup İstiklal Marşımızı söyleyen motosikletlilerin organizatörü Serdar Döner, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i de aralarına alarak birlikte fotoğraf çekildiler. Atatürk Anıtı etrafındaki motosikletliler tören sonrası konvoy teşkil ettirip Eğirdir yollarına sıra halinde birbirinden güzel motosikletlerin görüntü ve sesleriyle ayrı bir renk kattılar. Toplanan halk onları coşkuyla alkışlıyarak uğurladı.

Motosikletliler, Yeşilada, Akpınar, Aksu Gezisi yaptılar. Altınkum Plajı’nda Belediye’nin hazırladığı tavuklu pilav ve irmik helvası ile çadırlar arasına konan Eğirdir elmalarının ikramı motosiklet sevdalılarını çok memnun etti. Belediye ayrıca misafirlere günün hatırasına Eğirdir Motosiklet Şenliği yazılı yazlık şapka dağıttı, tanıtıcı broşürler verdi.

Halat çekme ve yoğurt yeme yarışması yapılan Eğirdir Motosiklet Şenliği’nin en kalabalık ve hareketli günü Cumartesi gecesiydi. İstanbul’dan ekibiyle Eğirdir’e gelen pop müziği sanatçısı Ali Altay konser verdi. En yaşlısından en gencine kadar herkesin memnun kaldığı konser öncesi göl kenarında kamp ateşi yakıldı. Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi’nin Folklor Ekibi güzel oyunlarıyla takdir topladı. Altınkum Plajı, çok hareketli ve kalabalıktı. Yaşlısı, genci ve çocuklar sanki susamışcasına gönüllerince eğlendiler.

Göl manzaralı ağaçlar altında kurulan sahne ve ses düzeninin mükemmelliği ile havai fişeklerin görüntü ve sesleri ayrıca verilen muhteşem konser, Eğirdir Motosiklet Şenliği’ni bir kat daha zenginleştirmiş bulunuyordu.
 

Motosikletli bütün gruplar adına hareket eden Serdar Döner, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’a Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e Belediye personeline ve bütün emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > >

Serdar Döner, “Belediye Başkanımız, Motosiklet Şenliği’ni benimsedi ve sahip çıktı. Bütün arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Eğirdir Belediyesi bu şenlik için bütün imkanlarını kullandı. Personelini seferber etti. İnşallah gelecek sene daha da kalabalık olacağız. Diğer ülkelerden de katılanlar daha fazla olacak. Aramızda İtalyan, Rus ve Amerikalı olanlar da var. Bizler, gittiğimiz yerlerde hep Eğirdir’i anlatıyoruz ve çektiğimiz resimlerimizi internete koyuyoruz. Eğirdir’in reklamını yapıyoruz. Daha çok katılım olacaktı. Havaların uzun zamandır yağışlı olması bazı arkadaşlarımızın Eğirdir’e gelmesini engelledi. Fakat umduğumuzdan fazla gelen oldu. Gelecek sene buralarda çadır kuracak yer kalmayacak.” Diyerek Eğirdir Motosiklet Şenliği mayasının tuttuğunu belirtti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > >


Aileleriyle birlikte şenliğe katılan İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, sahneye davet edildiler ve birer konuşma yaptılar. Otuza yakın motosiklet gruplarının temsilcilerine Eğirdir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu günün hatırasına plaketler İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından verildi.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Motosiklet Şenliği’nin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti ve “Böyle programlar halkımızla misafirleri birleştiriyor ve insanlarımızı mutlu ediyor” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > >

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Türkiye’nin dört bir yanından ilçemize gelen motosiklet hayranları Eğirdir’imizi motosikletleriyle süslediler. İşte turizm burada, kaynaşma burada. Geçen yılın kat kat fazlası motosiklet sevdalılarının bütün zahmetleri göze alıp Eğirdir’imize gelmeleri aileleriyle birlikte çadır kurmaları, halkımızla kaynaşmaları ve Eğirdir’imizin tanıtımına katkı sağlamaları bakımından büyük bir değerdir. Eğirdir’imizi fazlasıyla seven ve Eğirdir’in binlerce birbirinden farklı muhteşem manzaralarını çekip internet sitelerine aktaran turizm gönüllüsü motosiklet sevdalılarına teşekkür ediyorum. Belediyemiz Eğirdir Motosiklet Şenliği için her türlü hizmeti personeli ile vermeye çalıştı.” Açıklamasını yaptı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > >

Fiyatları çok yüksek ve farklı modellerdeki motosikletlriyle Eğirdir’e gelen 250’ye yakın motosiklet sevdalıları “Burada yaşayanlar çok şanslı. Bizler geldiğimiz yerlere döneceğiz, fakat hep aklımız Eğirdir’de olacak. Burayı unutmamız mümkün değil. Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın geldiğimiz günden beri bizlere samimi ve candan ilgilenmeleri, belediyenin bizlere kucak açması ve Belediye çalışanlarının fedakarca hizmet etmeleri güvenli bir yerde bulunmamız hepimizi ziyadesiyle mutlu kılmıştır. Eğirdir halkını ve esnafını da çok sevdik.” İfadeleri yanında “Bizim motosikletimiz çok kıymetlidir. Biz onları gözümüz gibi korur ve itina ile bakımını yaparız.” Dediler.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > >

Kamp alanında 1950 model 61 yaşındaki BMW  Motosiklet antika oluşu ile dikkatleri üzerinde topladı. Başkan Özmeral’e gösterilen motosiklet yerinde çalıştırılarak özellikleri sahibi tarafından anlatıldı.

Eğirdir’e gelen motosiklet grupları Pazar günü çadırlarını topladılar ve memleketlerine dönmek üzere uğurlandılar.