Suriye’den gelen mülteciler Eğirdir miskinler mevkiinde kaza yaptı. Ölenin olmadığı kazada mağdur olan 18 göçmen üç gündür Eğirdir’de ağırlanıyor

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan binlerce mülteciden 18’İ 10 gün önce Hatay’dan Türkiye’ye geçiş yaptı. Önce G.Antep sonra Mersin ve Antalya’ya ulaştılar. Burada tanıştıkları Gaziantep’li bir Tarım firması yetkilisi tarafından çalıştırılmak üzere Nevşehir’e doğru yola çıktılar.

3 gün önce meydana gelen kaza Eğirdir’in korkulu rüyası haline gelen Miskinler yokuşunda gerçekleşti. Kazada çok şükür ölen olmadı fakat 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak Eğirdir Kemik Hastanesinde ayakta tedavi edildiler

KAYMAKAM ve EMNİYET SEFERBER OLDU.

Kaza sonrası büyük bir travma daha yaşayan ve çoğunluğunu çocuk yaştaki  Suriye’lilerin oluşturduğu mülteciler 3 gün boyunca Eğirdir Emniyet Müdürlüğünün misafiri oldular. Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ bu yürekleri sızlatan dram karşısında mültecilere sahip çıkarak onlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardımda bulundu. Son günlerde yaptığı başarılı operasyonlarla gündeme gelen Eğirdir Emniyet  Müdürü Yasin ORAKOĞLU ve Eğirdir Emniyet Teşkilatı mensupları da kendi aralarında dayanışma sağlayarak mültecilerin yemek, giyecek vs. gibi ihtiyaçlarını karşıladılar. Bazılarının ayaklarında bırakın ayakkabıyı çorap bile yoktu.

 Isparta Yabancılar şubesine getirilen mültecilerin oldukça bitkin ve yorgun oldukları gözlenirken getirildikleri araçtan inerken bazı kız çocuklarının da istifar ettikleri gözlendi. Şu sıralarda 18 mültecinin Yabancı Şubeler Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.