Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, dün Eğirdir Can Ada’da bulunan Mavigöl Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Saat 10.00’da gerçekleştirilen toplantıda, geçtiğimiz hafta Ada’da gölün kenarındaki barakaların kaldırılması konusuna değinen Başkan Özmeral, ilçede çirkin görüntülere asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

ÖZMERAL; “İLÇEMİZİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ”

Eğirdir’e gerek yurt içinden gerekse yurt dışından binlerce turistin geldiğini ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Doğal ve kültürel güzellikleri ile bir cazibe merkezi haline gelen ilçemizde turizmin artması için Eğirdir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz.

“TURİZMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Bilindiği gibi turizm çok önemli bir unsur bizim için. Dolayısıyla ilçemizin turizmde önemli bir yere sahip olması için çalışmaların önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Çünkü, ilçemize yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda turist gelmektedir. Amacımız, turist sayısını bu yıl daha da fazla artırabilmektir.

“EĞİRDİR, ISPARTA’NIN TURİZM DEĞERİDİR”

Zira, Eğirdir, sadece Ispartalıların değil tüm dünyanın öz değeridir. Eğirdir, Isparta’nın misafir kapısıdır. Eğirdir’in yurt içinden ve yurt dışından önemli konuklara ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Onun içindir ki Eğirdir ilçemiz yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerimizin uğrak yeri olmaktadır ve bundan sonra da olacaktır.

“GÜZELLİĞİ BOZAN BARAKALARI KALDIRDIK”

Yeşilada’da bulunan restaurantların göl kıyısında oluşturdukları ve turizm adına güzel bir görüntü oluşturmayan barakaları kaldırttık. Zira, burada yani Yeşilada’da restaurant sahiplerinin menfaatine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Adaya daha fazla insanların gelmesi için çaba gösteriyoruz.

“DOĞRU YOLDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Barakaların kaldırılması ile birlikte artık göz bebeğimiz olan Eğirdir Gölü her taraftan görülebiliyor. Vatandaşlarımız bizi arayarak teşekkür ettiler. Esnafımız da ilerleyen günlerde bunu daha iyi anlayacak. Biz restaurant sahibi arkadaşlarımızı mağdur etmek için değil, oraya daha fazla insan gelmesi için bir çalışma yaptık. İlçemizde turizmin gelişmesi için doğru yolda yürüyoruz. Karanlıktan aydınlığa doğru bir ilerleme kaydediyoruz” dedi.