Eğirdir ilçesinin turizm merkezi olarak kabul edilen Yeşilada'daki turistik işletmelerin göl kenarlarında bulunan kısımları yıkılıyor.
 

    Belediye zabıta ve fen işleri ekipleri, Yeşilada'ya gelerek, turistik işletmelerin göl kenarlarındaki yerlerini yıkmalarını istediler. Bunun üzerine işletmeciler, kendi imkanlarıyla, söküm işlerini başlatırken, belediye ekipleri de demir doğramaları kestiler.

     İşletme sahipleri, dün saat 15.00'de yıkım kararı ile ilgili Mavi Göl Otel'de toplantı düzenlendiğini belirterek, Kaymakam Yalçın Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Alper Aygül ve Mal Müdürü Mehmet Emin Çelebi Özeri'in de katıldığı toplantıda, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral'in yıkım kararını kendilerine sözlü bildirdiğini söylediler.

Yazılı tebligatın yapılmadığını dile getiren işletmeciler, toplantıda Başkan Özmeral'in, buraların kıyı kanununa aykırı olduğunu söylediğini, işletmeciler tarafından yıkılmadığı takdirde bu yerlerin önce mühürlenip, sonra metrekare bazında ceza yazılacağını söylediğini dile getirdiler.