Antalya’nın Batı ilçelerinde görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri Bilgilendirme Toplantısı Kumluca’da gerçekleştirildi. Kumluca Sultan Alparslan İlkokulu Konferans Salonu’nda Antalya’nın Batı İlçeleri Beden Eğitimi Öğretmenleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Yavuz Gürhan, GHSM müdürleri ile okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kumluca İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul sporları organizasyonlarında okullara ve beden eğitimi öğretmenlerine başarılar diledi. Girgin, "Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif alanlarda da başarılı olmalarını sağlamalıyız. Sportif faaliyetlerin yanında öğrencilerimizin kültürel, sanatsal alanlarda da kendilerini en iyi ifade ettikleri şekilde, yetenekleri doğrultusunda yönlendirmemiz, desteklememiz gerekiyor. Sportif anlamda öğrencilerimizi bir veya iki alanda spora yönlendirmemiz, bizlerinde öğrencilerimize yeteneklerini keşfetmeleri konusunda tüm imkânları sağlamamız gerekiyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği ile lisanslı sporcu yetiştirme konusunda çalışmalarımız, siz öğretmenlerimizin de yardımıyla katlanarak devam edecek" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da “Kurum olarak temel amacımız, ilimizde yaşayan her bir bireye spor yapma imkânı sağlamak ve spor kültürünü ailedeki her bir bireye ulaştırmaktır. Diğer bir amacımız ise Spor enstrümanlarını arttırarak hizmet alabilme yeterliliğini kolaylaştırıp, kitleleri doğru yönlendirerek, sağlanacak faydayı maksimum düzeye çıkarmaktır. Unutulmamalıdır ki sağlıksız bireyler sağlıksız nesilleri oluşturur. Bu nedenle Sporun yaşam felsefesi haline gelmesi birinci derecede önceliğimizdir. Turizmin önemli destinasyonlarından birisi olan ilimizde spor turizmini de geliştirmek ve bu bağlamda ki sorumluluklarımızı bilmek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra hepimizin en öncelikli görevidir. Geleceğe sağlık ile bakan nesiller yetiştirmek vazgeçilmezimizdir.”

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı okul sporları faaliyetlerinin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı okul sporları faaliyetlerinin görüşülmesi, yeni değişiklikler, okul sporları başvuruları gibi konuların ardından sona erdi.