Elektrikli sörf tahtası seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor Gıda Desteği Başvuruları Devam Ediyor

eFoil olarak da bilinen hidrofoil tahtalar arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız, bu yenilikçi ürünler hakkında bilgi edinmek işinizi olukça kolaylaştıracaktır. eFoil hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, kendinize en uygun modelin hangisi olacağına da rahatça karar verebilirsiniz. Seçim yapmanızı kolaylaştırmak için çok işinize yarayacak ipuçlarını aşağıda paylaşıyoruz.

Sörfteki deneyim seviyenize göre seçim yapın

eFoil için seçim yaparken ilk dikkat etmeniz gereken şey, satışa sunulan seçenekler arasında her deneyim seviyesi için farklı bir model olduğudur. Diğer bir deyişle, tüm kullanıcılara hitap eden tek bir eFoil modeli yoktur. Bu tahtalar; ağırlık, uzunluk, malzeme, tasarım ve hatta piller gibi pek çok hususta farklılık gösterir ve deneyim seviyesine göre seçim yapmak en doğrusudur. Hangi seviye için hangi eFoil tahtasının daha uygun olduğu konusunda şunları söyleyebiliriz:

  • Yeni başlayanlar, yeterli deneyim elde edene değin, geniş bir yüzey alanına sahip ve PVC’den üretilen modeller arasından seçim yapmalıdır. Bu eFoil modelleri diğerleri kadar çabuk hızlanamaz ve ani manevralar için uygun değildir, ancak denge sağlamak daha kolaydır ve aynı nedenle kullanıcı onları kontrol etmekte zorlanmaz: Bu modeller, her şeyden önce rahatlık sunar;
  • Ekstrem sporlarda deneyimli sörfçüler ise, yüksek hız seviyelerine ulaşmak ve agresif manevraları bile rahatça yapabilmek için yüzey alanı küçük, hafif, karbon fiber veya kapalı hücreli termoplastik köpükten yapılan eFoil modelleri arasından seçim yapmalıdır. Bu tür tahtalar, anlık hız artışları elde etmek ve akrobatik hareketler gerçekleştirmek için daha iyidir, ancak kontrol edilmeleri daha zordur.

Kilonuza uygun sörf tahtasını seçmelisiniz

Seçim yaparken dikkate almanız gereken bir diğer husus da kilonuzdur. Yukarıda kısaca bahsettiğimiz gibi, eFoil modellerinin ağırlıkları ve ölçüleri farklılık gösterir. Bu farklılıklar, kullanıcı ağırlığının minimum ve maksimum aralığının ne olacağını da belirler. Diğer bir deyişle, örneğin 50 kilo bir kullanıcı ile 120 kilo bir kullanıcı, farklı modeller arasından seçim yapmalıdır.

Genel olarak eFoil tahtalar minimum 30 kilo ve maksimum 160 kilo için üretilir, ancak modellere göre bu minimum ve maksimum değerler oldukça farklı olabilir. Küçük ve hafif tahtaların maksimum ağırlık limiti genellikle daha düşük olur. Tam aksine, büyük ve hacimli tahtalar ise daha ağır kullanıcılara hitap eder. Satın almadan önce seçtiğiniz modelin minimum/maksimum taşıma limitlerine mutlaka göz atın.

eFoil tahta uzunluğu seçenekleri

Tahta uzunluğu da eFoil modelleri arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka unsurdur. Deneyim seviyeniz ve ağırlığınız, bu seçim için belirleyici olmalıdır. Kısa tahtalar, hafif ve deneyimli kullanıcılar için daha iyidir zira ani hareketlere ve hızlı kullanıma uygundurlar. Yani tahtanızı agresif manevralar ve akrobatik hareketler ile kullanmak istiyorsanız, kısa eFoil tahtalar arasından seçim yapmalısınız.

Uzun tahtalar ise tam aksine yeni başlayanlar ve biraz kilolu olanlar için daha iyidir. Bu tahtalarda denge sağlamak daha kolaydır ve akrobatik manevralar için çok uygun olmasalar bile kullanıcı çok daha rahat bir kontrol elde edecektir. Bir fikriniz olması için, SiFly sitesindeki modellerin uzunluk değerlerini aşağıda paylaşıyoruz:

  • R tahta: 170 cm;
  • E tahta: 190 cm;
  • S tahta: 149 cm;
  • Rider tahta: 165 cm;
  • Lite tahta: 190 cm.

Fiyatlar modele göre değişiyor

eFoil modelleri için fiyatlar değişkendir ve tahtada kullanılan malzemeler ile tahtanın sahip olduğu özelliklere göre farklılık gösterir. Özellikler arasında yukarıda bahsettiğimiz uzunluk ve ağırlık değerleri de yer alır. Satışa hazır modeller olduğu kadar; renk, malzeme, motorlar gibi unsurlarda kendi seçimlerinizi yaparak sıfırdan bir tahta yaratmanız da mümkündür: Bu da fiyatları değiştirecektir. Kısa süre içerisinde güncelliğini yitirebilecek bir fiyat listesi paylaşmak yerine, resmi SiFly fiyatları takip etmenizi öneriyoruz. En güncel fiyatları daima bu sitede görebilir ve dilediğiniz zaman online sipariş de verebilirsiniz.