Belediye’nin ne kadar arsası var? Belediye bu arsaları ne yaptı? Daha önceki yönetimler de arsa sattı mı? Bu soruların cevabını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen verdi.
Katıldığı TV yayınında konuya açıklık getiren Başkan Başdeğirmen;
“Belediyelerin bir görevi de arsa üretip satmaktır. İmara açtığınız alanlarda oluşan bu arsaların bir kısmına tesisler yapar, diğerlerini de satarsınız ve konut alanları oluşur. Bizim dönemimizde 37 bin 500 metrekare arsa sattık. 264 milyon TL belediye kasasına girdi. Belediyenin tam 4 bin tapusu var. Belediye bu arsaları ne yapacak? Bunu sattı diye eleştirenlerin görev yaptığı 2 dönemde tam 64 bin 500 metrekare arsa satılmış. Bunu böyle soracağına arsaların parasına ne olduğunu sorun. Belediyenin 1 aylık personel maaşı 113 milyon lira 2 aylık personel maaşı bu sadece. Sattığımız arsaları konuşuyor aldıklarımızı neden konuşmuyor? Bizi eleştiren arkadaş şimdiki otogarın oradan aldığı arsaların parasını ödememiş geldik biz ödedik. Gökçay’da havuzun olduğu yerde vatandaşın arsası varmış onu ödememiş biz ödedik. Çünür tepesini satın aldık belediye mülkü yaptık. Bunlardan niye söz edilmiyor?” açıklamasında bulundu.
Bilindiği üzere Çünür’de inşa edilen otogarın bulunduğu yerde vatandaşa ait arazilerin tapu işlemleri tamamlanmadan inşaata başlanılmış ve çoğu vatandaş belediye aleyhine dava açmıştı.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (7 Mayıs Salı) Isparta'da nöbetçi eczaneler (7 Mayıs Salı)

Haber Merkezi