Emekli Bayram İkramiyesi Tarihleri Belli Oldu: Hesaplara Bu Tarihte Yatacak

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi tarihleri belirlendi ve milyonlarca emekli, ikramiyelerini alacakları günü beklemeye başladı. Hükümetin bu konudaki çalışmaları sürerken, masada iki farklı formül bulunuyor.

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi tarihleri netleşti. Milyonlarca emeklinin maaş zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi. SSK ve Bağkur emeklilerinin düşük kalan zam oranı ise yüzde 49,25'e yükseltilerek en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Ancak, hayat pahalılığı nedeniyle emeklilerin geçim sıkıntısı devam ediyor.

Kamuda Tasarruf Paketi Detayları Açıklandı Kamuda Tasarruf Paketi Detayları Açıklandı

Bu bağlamda, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Hükümet, ikramiyelerle ilgili çalışmalarını sürdürürken, kulislerde 2 bin TL olan ikramiyenin 5 bin TL'ye çıkarılması veya 3 bin TL olarak belirlenmesi konuşuluyor. 2024 bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki defa verilecek.

Ramazan Bayramı 10 – 12 Nisan tarihlerine, Kurban Bayramı ise 16 – 19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu durumda Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1 - 9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10 - 15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.

İkramiyelerle ilgili yapılacak zamlar, TBMM'ye yasa teklifi olarak sunulacak ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alabilecek. Emekliler, bu tarihleri bekleyerek bayram ikramiyelerini hesaplarına almaya hazırlanıyor.

HABER MERKEZİ