YHT ve ana hat trenlerinde kapasite artışıyla birlikte emeklilere özel indirim uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

Uraloğlu'nun yaptığı açıklamada, "Bayram tatilini kapsayan dönemde ek yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltukluk kapasite artışı yapacağız. Ana hat ve bölgesel trenlerde de ek vagon ilaveleriyle vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, "Emeklilerimize yönelik sağlanan ayrıcalıklara vurgu yaparak, yüksek hızlı trenler ile ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Bu adım ile emeklilerimizin ulaşım ihtiyaçlarına katkıda bulunurken, onların seyahat etmelerini teşvik etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Uraloğlu ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan demir yolu seferberliğiyle yüksek hızlı demir yolu hatlarının inşa edildiğini belirterek, "Mevcut demir yolu sistemimiz iyileştirilmiş ve modernize edilmiş durumda. 2023 yılında TCDD Taşımacılık AŞ, 255 milyon yolcuyu hedeflerken, trenlere olan talep giderek artıyor." diye konuştu.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Bayram dönemlerinde trenlerin en çok tercih edilen ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Ramazan Bayramı ve diğer tatil süreçlerinde artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Haber Merkezi