Devlet ödemelerine yana bir sıkıntı yaşamayan emekliler bankalara ilişkin ödemelerde hep bir sıkıntı yaşıyor.

İşte detaylar…

 Yaşanan bu sıkıntılar normal koşullarda emekliler için pek de sıkıntı değildi. Emekli aylıklarının yanında ek işlerde çalışan emekliler maddi açıdan kendilerini toparlayabiliyordu. Eskiden bol bol iş bulabilen vatandaşlar şimdilerde evde kuruş sayar oldu. Bu durumda ise en çok yaşlılar, engeliler ve emekliler etkilendi. Kimi yaşlı ve emekli vatandaş ise sokağa çıkamaz oldu. Sokağa çıkma kısıtlamasından mütevellit vatandaş iş de bulamaz duruma geldi. Tek çare ya devlet ödemeleri bankalardan gelecek güzel haber oldu. Devlet ödemeleri son donemde vites artırırken aynı vites artış son dönemde bankalarda yapmaya başladı. Buna göre bankalar emekli vatandaşlar için ödem yapmayı kabul etti. Elbette bu durumda belli şartlara bağlandı.

Ödemeler Devamlı Olacak
İlk olarak emekli olan kişiler maaşlarını kamu bankalarına getirmek zorunda. Kamu bankalarının müşterisi olmayan vatandaşların bu ödemelerden yararlanama gibi bir seçenekleri bulunmuyor.

Nisan Ayında Trafik Cezalarında Artış Nisan Ayında Trafik Cezalarında Artış

Kamu bankaları ile bu bağlamda sözlem imzalayacak olan kişiler maaşlarını 3 sene boyunca aynı bankadan almak zorunda. Taahhütüne sadık kalan vatandaşlara emekli maaşları nispetinde ödemeleri yapılacak. Bu ödemeler en az 3000 TL’den başlayacak ve 5000 TL’ye kadar devam edecek. Yapılan açıklamaya göre vatandaşlar 3 yılın sonunda taahhütlünü yenilerse aynı ödemenin tekrara yapılması söz konusu olacak. Bu ödemeleri devlet ve bankalar vatandaşlardan geri almayacak bundan dolayı her vatandaş kolaylıkla ve gönül rahatlığıyla maaşını taşıyabilir.