Son zamanlarda sosyal medya ve cep telefonlarına gönderilen mesajlar aracılığıyla yapılan bu dolandırıcılık girişimleri, vatandaşların tuzağa düşmesine neden oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ismi kullanılarak, emeklilere 'enflasyonla mücadele' kapsamında 'geri ödemesiz devlet desteği' gibi konularla ilgili sahte mesajlar atıldığı belirlendi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Gündeme ilişkin kamuoyunun nabzını tutarak dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorlar. İnsanlar, haberlerden, televizyonlardan ve sosyal medyadan takip ettikleri gündeme ilişkin başlıklarla ilgili sahte mesajlar alabiliyor. Bu sahte mesajlar, kişilerin zaten takip ettiği içeriklere yönelik olduğu için tuzağa düşme ihtimali daha yüksek oluyor. Dolandırıcılar bu yöntemle amaçlarına ulaşabiliyorlar.".

Doç. Dr. Darıcı, dolandırıcıların özellikle emeklilere yönelik eylemlerinin arttığını belirterek, "Özellikle seçimlerin hemen ardından emeklilere yönelik birçok dolandırıcılık faaliyetinde bulunduklarını görüyoruz. En son gönderdikleri mesajlarda özellikle enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili içeriklerin olduğunu ve bu konuları kullanarak sahte mailler ve mesajlar gönderdiklerini tespit ettik. Cep telefonlarına gelen bu tür mesajlar, ciddi sıkıntı oluşturuyor." dedi.

Başdeğirmen: Uyum İçinde 5 Yıl Geçirdik Başdeğirmen: Uyum İçinde 5 Yıl Geçirdik

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve herhangi bir ödemenin geri alınması gibi durumlarda ilgili bakanlıkların orijinal web sitelerini takip etmeleri, doğrudan bilgi edinmeleri ve ilgili kurumların internet sitelerinden yola çıkarak hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.

Haber Merkezi