Kitap okuma ve kitap okuma alışkanlığı insan yaşamında var olan en önemli etkenlerden biridir. Kitap okuma sadece kişisel gelişim için değil aynı zamanda toplumsal gelişim içinde çok önem taşımaktadır. Bizler yetişkin olarak hem kendimiz hem de çocuklarımız için kitap okuma alışkanlığını edinip ve hayatımızda sürekli yer almasını sağlamamız kişisel gelişimimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca mütevazi bir insan olmamızı sağlayan en önemli bir faktördür.

Tavsiye edebileceğimiz en çok okunan kitaplar listesinde: Hayvan çiftliği (George Orwell), Şeker Portakalı ( Jose Mauro De Vasconcelos), Kırmızı Pazartesi (Gabriel Garcia Marquez), Satranç (Stefen Zweig), Suç ve Ceza (Fyord Mihayloviç Dostoyewski), gibi pek çok eserleri sıralayabilmemiz mümkün.

Peki Nedir Bu Mütevazi? 

Kişiler için bir sıfat olarak kullanılan mütevazi alçak gönüllü gösterişsiz anlamına gelmektedir. Dilimize eski Türkçe’den gelmektedir. Yaptığı işler ile gösteriş yapmayan, övünmeyen, alçak gönüllü kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Türkçede yaygın olarak kullanılıyor olsa bile çoğu insan tarafından anlamı tam olarak bilinmemektedir. Ayrıca matematik biliminde paralel olan ifadesi ile açıklanmaktadır.

Cümle İçerisinde Mütevazi

Mütevazi ne demek demişken Mütevazi kelimesi ile mütevazı kelimesi sıklıkla karşılaştırılan kelimeler arasında olduğuna değinmeden geçmemek lazım. Aslında mütevazi derken mütevazı kelimesini ifade etmiş oluruz.

Cümle içerisinde mütevazı kişiyi ifade ederken çok başarılı olmasına rağmen mütevazi kişiliğinden ödün vermedi, çok becerikli ama hiç dile getirmiyor çok mütevazi bir insan, o kadar çok mütevazi biriydi ki yaptıkları anlatılırken sesini çıkarmazdı, güzelliğini perçinleyen özellikleri arasında mütevaziliğini de saymamız mümkün gibi pek çok şekilde kullanılabilmektedir

Edebiyat Dedikoduları

Hem dedikodu yapmak çok ayıp bir şey deriz hem de dedikodudan geri kalmayız öyle değil mi? Madem dedikoduyu bu kadar çok seviyoruz biraz da edebiyat dedikoduları yapalım olmaz mı? Biliyor muydunuz Cahit Sıtkı Tarancı'da ve Ahmet Hamdi Tanpınar'da yüksek derecede ölüm korkusu vardı. Ayrıca Ahmet Hamdi Tanpınar'da çirkinlik kompleksi bulunmaktaydı. Bu yüzden bazen kadın düşmanı oluyordu. Hadi buyurun daha fazlasını öğrenmeye en çok okunan kitaplar ve mütevazi ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için https://edebiyatdedikodulari.com/ sitesinden inceleyebilirsiniz.

ERÜ standına Kırşehir’de gençlerden yoğun ilgi ERÜ standına Kırşehir’de gençlerden yoğun ilgi