Bu düzenleme, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde planlanmıştır. Bu programla birlikte, ev hanımlarına emeklilik için gerekli olan primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak ve yaklaşık olarak yıllık 17.160 TL prim desteği sağlanacaktır.

SGK'ya prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanmak isteyen ev hanımları için bazı şartlar belirlenmiştir. Ev hanımları, 15 yıl süreyle sigortalı olarak çalıştıktan ve toplamda 3600 gün prim ödedikten sonra emeklilik hakkına sahip olabilirler. Bu düzenlemenin detayları ilerleyen dönemde duyurulacak ve başvuru süreci belirlenecektir.

Genç İmam Yaşamına Son Verdi Genç İmam Yaşamına Son Verdi

Ev hanımlarına emeklilik imkanı sunan bu düzenleme, sosyal güvencenin artırılması ve gelecekteki emekliliklerin güvence altına alınması amacıyla planlanmıştır.

Bu düzenlemenin torba yasa çerçevesinde yer alıp almadığı henüz net değil, ancak ev hanımlarına emeklilik hakkı tanıyan bir düzenlemenin geliştirildiği bilinmektedir. Detaylar ve güncellemeler ilerleyen zamanlarda açıklanacaktır