Turizm İçin Kiralanan Konutlarda Süre Uzatıldı: Ev Sahiplerine Müjde!

Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı

AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, Resmi Gazete üzerinden yaptığı açıklamada, turizm amaçlı kullanılan bağımsız villa ve evlere verilen sürenin uzatıldığını duyurarak ev sahiplerine müjde verdi. Başlangıçta çözüm sunulmamış olsa da, vatandaşların talepleri doğrultusunda alınan erteleme kararıyla ilgili detaylar paylaşıldı.

Ertelenen kararın apart daireleri kapsamadığı, sadece bağımsız villa, ev ve konutları içerdiği belirtildi. Yeni düzenleme ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren turizm amaçlı kiralanacak konutların şartlarında değişikliğe gidildi ve bağımsız villa ve evlerin kiralanma süresi bir yıl daha uzatıldı.

Yapılan düzenlemelerle birlikte, konutların turizm amaçlı kiralanması için ev sahiplerinden izin belgesi talep edilecek. İzin belgesi olmadan evini kiraya verenlere her bir konut için 100 bin TL para cezası uygulanacak. Ev sahiplerine izin belgesi alıp faaliyette bulunmaları için 15 gün süre tanınacak.

Süre sonunda izin belgesi alınmaz ve kiralama işlemlerine devam edilirse, ev sahiplerine 500 bin TL para cezası verilecek. Milletvekili Yakup Otgöz, konuya dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Günlük kiralamalara müjde. Vatandaşımızın talepleriyle en üst düzey görüşmelerimizi yaptık. Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Bağımsız birim olan villa, ev gibi konut sahiplerine turizm amaçlı kullanılması için bir sene daha süre verilecek. Herkese hayırlı uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi