Yılanlar, yaz ayları boyunca Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların karşısına çıktı. Türkiye'de kış aylarının gelmesi nedeniyle normalde yılanların da teker teker toprak altına girmeleri bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı.

Özellikle son dönemde havaların soğumasıyla birlikte kış uykuları için toprağın çekilmeleri beklenen yılanlar, evlere girmeye çalışırken görülüyor.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Toprağına altına çekilmesi beklenen canlıların, yiyecek aramak için insanların olduğu bölgelere geldikleri tahmin ediliyor.

Antalya’da apartman sakinleri, bahçe kapısına dolanmış halde bir yılan görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

O anları cep telefonu kamerasına kaydeden apartman sakinleri, yılanı her açıdan fotoğrafladı. Delikli demir kapıya kahverengi renkte ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda bir yılanın dolandığını gören vatandaşlar daha önce böyle bir şey ile karşıladıklarını dile getirdi.

Görüntü çeken bir vatandaş, "Sitenin demir kapısına sıkışmış şekilde bir yılan, boğa yılanı herhalde, ben Antalya’nın yerlisiyim böyle bir şey görmedim. 1,5 metre kadar var, boğa yılanı olarak tahmin ediyorum" diyerek, endişesini dile getirdi.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, kapıya dolanmış yılanı zarar vermeden çıkardı. Bir fileye alınan yılan Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilmek üzere götürüldü.

Yılanı gördükten sonra bir süre evlerine giremeyip yılanın kapıdan çıkarılmasını bekleyen vatandaşlar, rahat bir nefes alarak ise evlerine giriş yaptı.