Kripto para al sat yapmaya ve yatırımcı olmaya karar verdiğinizde, bu pazarın dikkate alınması gereken birçok tuzağı olduğunu anlamalısınız. Bu yüzden karar vermeden önce şunları bilmenizde fayda var:

  • Kripto para piyasası oldukça değişkendir. Fiyat oranları günlük olarak değişebilir.
  • Kripto varlıklar, büyüyen ve gelişen benzersiz ve yenilikçi projelerin kapısını aralıyor. Sadece küçük bir yüzdeye sahip olarak zamanla sahip olduğunuz varlıklardan ciddi bir kazanç elde edebilirsiniz. Birçok kripto projesi herhangi bir başarıya ulaşmadan başarısız olur. Bu yüzden bir projeyi, arkasında kimlerin olduğunu ve özünün ne olduğunu iyi analiz etmelisiniz.
  • Coinler, tokenler, sabit coinler, NFT'ler ve buna benzer birçok varlıklar mevcuttur. Farkı anladığınızdan emin olun.
  • Kripto para nereden alınır sorusunu aklınızda cevapsız bırakmayın. Piyasa, canlı kripto para borsası ile itibari paralarla kripto satın almak ve kripto para birimini takas yapmak için çok sayıda hizmet sunar. Bunu merkeziyetçi veya merkeziyetsiz borsalarda yapabilirsiniz. Yeni başlayanlar için uygun olduğu ve maksimum güvenlik sağladığı için merkeziyetçi bir borsayı şiddetle tavsiye ederiz. Ayrıca, itibari paradan kriptoya takas yapma işlemi yalnızca merkeziyetçi bir platform üzerinden gerçekleştirilebilir.
  • Bir varlık satın almadan önce, sonraki adımlarınızın ne olduğunu anlamalısınız. Onu tutmanız mı yoksa takas yaparak alım satım yapmanız mı gerektiğini bilmeniz gerekir.
  • Alım satım stratejilerini öğrenmeli ve uygulamalısınız. WhiteBIT platformu, para kaybetmeden alım satım yapmak için bir demo hesabı kullanmaya izin verir.
  • Son paranızı yatırmadığınızdan emin olun. Son birikimlerinizi yatırmayın. Alım satımda başarılı olmak için her zaman soğukkanlılığınızı korumalısınız, aksi takdirde duygular sizi yanlış kararlar almaya itebilir.

Bir Cüzdan Seçin. Sonraki Adım, Fiat Karşılığında Kripto Satın Almak Olacaktır

Bir dijital varlık seçtikten sonra sıra cüzdan seçmeye gelir. Kripto cüzdanları soğuk ve sıcak olabilir. Soğuk (çevrimdışı) cüzdanlar, varlıklarınızla çalışırken PC'nize veya dizüstü bilgisayarınıza bağlanabilen cihazlardır. Paranız çoğu zaman çevrimdışı saklanır, böylece kimse onları çalamaz. Çevrimdışı depolama, yatırımlarınızı güvende tutmak için en güvenli seçenektir. Uzun vadede önemli yatırımlar için uygundur, örneğin Bitcoin satın aldığınızda ve yükselene kadar size bir servet getirene kadar varlıklarınızı birkaç yıl unutun.

Diğer seçenek de sıcak cüzdandır. Bu, internetle çalışan herhangi bir cihazda, telefonunuzda, dizüstü bilgisayarınızda veya tabletinizde çalışan bir programdır. Çevrimiçi cüzdanlar günlük alım satım için uygundur.

WhiteBIT borsasında canlı kripto para fiyatları bulabilir ve fiat karşılığında dijital varlıklar satın alabilirsiniz. Bunu tam olarak nasıl yapacağınızı öğrenmek için canlı kripto para borsası olan WhiteBIT blogundaki kılavuza göz atın.

Bilgi paylaştıkça çoğalır!

Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu