Galibiyet, güzel bir olay… Yenmek, muhteşem bir duygu…

                Birlik ve beraberlik  içinde sevinmek  ise  harikulade,  bir  hadise…

                TFF 2. lig kırmızı gurubun havalı takımı Isparta 32 sporumuz, 7 gün önce  Sarıyer’de talihsiz bir penaltı golüne yenilip,  fiyakası bozulunca  moraller irtifa kaybetti,  ancak hafta içi motivasyon  toplantılarıyla Düzcespor maçına hazırlandı. Anlayacağınız,  İstanbul’da  iyi futbol oynayıp,  maçı kötü skorla tamamlamak zor geldi bizim camiaya  ve  gençlere… 

Seyircilerimiz de  çok duygusal bağlarla takımına bağlı olunca Isparta 32 spor- Düzce Cam Düzcespor maçını  izlemeye 3 bin civarında  insan  geldi. Maç sahada  dostluk içinde  başladı, 32 Gençlik tezahüratlarıyla maça renk katıyordu ki, açık  tribün hareketlendi itiş-kakış, kargaşa oldu ve ne olduğu anlaşılmayan tartışmalarla bölünmeler oldu ve stat  bir anda  sustu, 12. Dakikadan sonra…

Sanki,  sessiz sinemaya döndü Atatürk  stadyumu…

Sebep ne olursa olsun, bizim stadımızda  sessizlik ve bu hoş olmayan görüntüler hiç yakışmadı. Geçelim.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

                Maç devam ediyordu tabii ki, ancak ilk 15 dakika al-gülüm ver gülüm paslaşmalar, orta alanda her iki takımın  çok pas kaybı yapmaları  vasat bir görüntü ortaya çıkardı. Bir de rakip Düzcesporlular  sakatlıklar sebebiyle maçı sık sık durdurmaları,  işin tadını  ve zevkini kaçırdı.

İnanınız,  4 futbolcunun sakatlığı sonrası maç en az 10 dakika oynanmadı ve ilk yarı 45 dakika yerine 35 dakika futbol oynandıysa,  ne mutlu… Derken 32. Dakikaya geldik. Plaka dakikamızdı.

 Açık tribün susunca, görev kapalı tribüne kaldı ve başladılar (YEŞİL-PEMBE, ŞAMPİYON ISPARTA) tezahüratına. Bu arada forvetimiz Mehmet Küçükdurmuş yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendiremedi.

40. Dakikaya geldik ve  Düzcespor ceza alanına indik.  Muhlis İstemi öyle nefis bir asist yaptı ki, rakip defans seyretti ve 18 içinde  topla buluşan Zihni Temelci köşeden topu filelere taktı. (1-0) 

Gol, vuruş stili açısından  mükemmeldi.

 Tam sevinç yaşarken, santra sonrası Adnan Şentürk’ün öğrencileri,  Isparta ceza alanına indiler ve ceza alanı üstünde tehlikeli bir noktadan faul atışı kazandılar. Sedat Cengiz’in vuruşundan sonuç gelmedi  ve derin bir oh çektik ve  ilk yarı 1-0 bitti.

İlk 45’te rakip topla çok oynayıp,  etkili gibi görünse de Isparta 32 spor ceza alanı içinde varlık gösteremediler. Düzcesporluların kendilerine aşırı güvenleri  pahalıya mal oldu.   

2. YARI  SAZI,  BİZİM GENÇLER ELİNE ALDI.

Maçın 2. Devresine bizim gençler etkili başladı. Sol kanattan (Ömer Çiçek-Osman Torun, sağ kanattan Samet Karakoç, zaman zaman da Muhlis’in)  bindirmeleri Düzcespor defansını bunalttı.

Taraftarlarımız HAYDİ OSMAN, UÇ…  HAYDİ SAMET UÇ, UÇ diye tezahürat yaptılar.

Ve rakip 7-8 kişiyle savunmaya geçti. İleride İbrahim ve Yasin kontrataklarla etkili olmaya çalışırken Düzcesporun cılız  atakları Yiğithan ve Halil Duman  arasında kayboldu, eridi gitti.

Maçın 55. Dakikasında hocamız Hakan Hayati Karaca, çok koşan, çok yorulan Muhlis’in yerine Alim Harlak’ı oyuna aldı. Bu değişiklik çok yerinde oldu ve Alim her iki kanada çokça  hareketlilik kazandırdı.

“Sen yoksan,  sahada biz varız”  diyen bizim gençler orta sahada -ayağa top yapmaya-  başladı ve Düzcesporlular sinirlendi. Bir hışımla hücuma kalktılar. Bu kez Emre’nin gollük şutunu Alp Tutar topu çok iyi tutarak, gole geçit vermedi.  Alkışları hak etti tabii ki.  Aferin Alp,  böyle devam et.

Maçta,  68 ve 69. Dakikalarda iki yüzde yüz gollük pozisyon yaşandı. Caner ve Alim,  öyle kritik  2 pozisyonu harcadılar ki, saçımızı başımızı yolduk. Futbol bu, hata oyunu dedikleri bu olsa gerek.  Bomboş kaleye topu gönderemediler.

Golleri  atamamanın  şokunu  yaşarken Düzce Cam Düzcespor defansı öyle bir hata yaptı ki, ceza alanı içinde kaleci Taha’ya 71. Dakikada  atılan geri pası kısa düştü,  ancak oraya müthiş bir depar atan,  taze güç, hamle oyuncumuz   Alim Harlak topu yakaladı ve Düzce ağlarını 2. Kez havalandırdı. 2-0

Stat sevinçten bayram yerine döndü. Müthiş sevinç vardı.

Kapalı tribünde  oturan 7-8 kişilik   Düzce’liler gurubu  ise son derece üzüldüler. Maçın 85. Dakikasında sahanın yıldızlarından Samet Karakoç, sağ kanattan  sol ayağıyla attığı mükemmel golle skoru 3-0 yaptı.

Ve maçın  Ankara  bölgesi hakemi  Onur Bingöl,  90 dakika  sonuna  4 dakika ekledi.

90+3’te Düzcespor korner kazandı. Şahin’in kullandığı korner atışı doğrudan Isparta 32 spor filelerine gidince  skor 3-1 oldu. Maçta bu sonuçla  sona erdi.

Maç sonu,  yönetim-futbolcular- taraftarlar büyük mutluluk  yaşadılar. Başta da dedik ya, galibiyet güzel şey. Kazanma duygusu başka bir şey. Emeği geçen herkese ve her kesime teşekkür ediyoruz. Düzcesporlu  dostlarımız  da kusura bakmasınlar, teşbihte hata olmaz derler,  camı kırdık, şanssızlıkları  kırdık,  çünkü.  Son laf şu.

Hani geçen hafta,  tribün köşe  yazımızda demiştik ya. “Sarıyer maçının  travma  ve yarasını  evimizdeki  Düzcespor galibiyeti   tedavi  eder, nokta” diye.  Aynen  öyle oldu.

İlk 3 gollü  Düzcespor galibiyeti,  ilaç gibi  geldi  ve ligde tavana doğru  yeniden yükselişin,  ilk başlangıcı oldu.  Tebrikler.  Hız kesmeden devam. (Maça gelemeyenler lütfen maçın video kaydı ve gollerini izlesinler.)

68  Aksaray  deplasmanından da,  zafer bekliyoruz. Yolunuz açık olsun.

                                                                                                                             Saygılarımızla.

( 2. LİG KIRMIZI GURUP  5. HAFTA PUAN CETVELİNİN,  ŞU GÜZELLİĞİNE BAKARMISINIZ. DAHA BU DERELERİN ALTINDAN  ÇOK SULAR AKACAK. BEKLEYİNİZ VE GÖRÜNÜZ )

Haber/ Sedat Cican

Gruplar: 

BEYAZ

KIRMIZI

 5. hafta  

O

G

B

M

A

Y

AV

P

1.AMED SPORTİF FAALİYETLER

5

4

1

0

8

2

6

13

2.GMG KASTAMONUSPOR

4

4

0

0

7

1

6

12

3.SOMASPOR

5

3

2

0

7

3

4

11

4.ISPARTA 32 SPOR

5

3

0

2

7

5

2

9

 

5.ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FUTBOL KULÜBÜ

5

2

2

1

4

3

1

8

6.DENİZLİSPOR

5

2

1

2

7

7

0

7

7.MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ

5

2

1

2

4

4

0

7

8.SARIYER

5

2

1

2

6

7

-1

7

9.ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR

5

2

1

2

4

5

-1

7

10.DÜZCE CAM DÜZCESPOR

5

2

1

2

6

8

-2

7

11.MOTOLUX 68 AKSARAY BELEDİYE SPOR

5

1

3

1

2

2

0

6

12.BELEDİYE DERİNCE SPOR

5

1

2

2

2

3

-1

5

13.İSKENDERUNSPOR A.Ş.

4

1

1

2

2

2

0

4

14.KUZEY MARMARA A.Ş ARNAVUTKÖY BLD. GENÇLİK VE SPOR

5

1

1

3

6

7

-1

4

15.UŞAK SPOR A.Ş.

4

1

1

2

2

4

-2

4

16.ETİMESGUT BELEDİYESPOR

5

1

1

3

3

6

-3

4

17.FETHİYESPOR

4

0

3

1

2

3

-1

3

18.KARAMAN FUTBOL KULÜBÜ

5

0

3

2

4

6

-2

3

19.İNEGÖLSPOR

4

0

1

3

0

5

-5

1