Son güncellemelere göre, Brent petrol fiyatları 86 doları aşarken, benzin ve motorinde zam beklentisi ortaya çıktı. 21 Mart 2024 tarihinden itibaren benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Şu an için İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.82 lira iken, benzin litre fiyatı ise ortalama 42.06 lira olarak satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması Türkiye'de birkaç adımda gerçekleşiyor. Öncelikle, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanıyor. Bu hesaplama sırasında Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı kullanılarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Kadınlar ve Erkekler İçin Yeni Emeklilik Koşulları Belirlendi Kadınlar ve Erkekler İçin Yeni Emeklilik Koşulları Belirlendi

Ardından, benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken bu gümrüksüz rafineri fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı ekleniyor ve KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunuyor.

Haber Merkezi

Bu şekilde akaryakıt fiyatları belirlenir ve güncellenir