Konuyla İlgili Isparta Emniyetinin Vatandaşlarımıza uyarısı şu şekilde;

19/10/2011 günü İlimiz Vatan Mahallesinde kendisini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtan M.S.- A.O. ve B.Ş. isimli şahıslar elektrik sayaçlarını kontrol ettiklerini müşteki A.Y.' nin kaçak elektrik kullandığını tespit ettiklerini cezai işlem uygulayacaklarını hapis ve para cezasının çok ağır olduğunu ancak 470 TL verirse işlem yapmayacaklarını söylemeleri üzerine müşteki parasının olmadığını beyan ettiğinde o zaman kolundaki bileziklerin birini ver dediklerini müştekide bileziklerin kızına ait olduğunu söyleyerek vermemesi üzerine biz işlemimizi yapıyoruz cezasına katlanırsın diyerek müştekinin evinden ayrıldıkları,

Şüpheli şahıslar Vatan Mahallesinden Sidre Mahallesine geçerek 1932 doğumlu H. Ö. isimli şahsın evine, yine kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp sayaçları kontrol ettikten sonra 35 TL borcunun olduğunu söyleyerek bunu hemen ödemesi gerektiğini yoksa elektriklerini keseceklerini söyledikleri, 1932 doğumlu müştekide içeride kanepe altında bulunan 8.000 TL parasının içinden 100 TL sini aldığı esnada şüphelilerden A.O. "amca ben sana yardımcı olayım kanepe üzerine düşmesin " diyerek yanına geldiği bir süre sonra şahıslar ikametten ayrıldıklarında müşteki paralarını kontrol ettiğinden kanepe altında bulunan 8.000 TL parasının alınmış olduğunu görmüştür.
 

Her iki müştekiden alınan eşkal bilgileri doğrultusunda yapılan çalışmalarda şüpheliler M.S., A.O.ve B.Ş. araçları ile birlikte ilimizden çıkış yapmak üzere iken yakalanmışlar, yapılan üst aramalarında müşteki H.Ö.nün evinden çaldıkları 8.000 TL para ele geçirilmiştir. Şüphelilerin otolarında yapılan aramada; Vatandaşlara TEDAŞ görevlisi olduklarını inandırmak için kullandıkları 2 adet el telsiz, 1 adet kontrol kalemi,1 adet pense,2 adet blok not,l adet ajanda,l adet falçata,l adet kargaburnu,l adet yan keski ele geçirilmiş gerekli tahkikat için el konulmuştur. Şüpheliler 20/10/2011 günü adli mercilere sevk edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ