İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da arasında olduğu 15 ilde hafta sonu için bildiri edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Yasağın sona ermesiyle birlikte Türkiye'de normalleşme süreci başladı. Bakanlığın genelgesiyle, istisnalar hariç edinmek üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak'ta hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

Ayrıca, söz konusu illere bir süredir uygulanan "şehir antre-çıkış kısıtlaması" da bu gece itibarıyla son buldu. Genelge dahilinde vatandaşlar, şehirler arası seyahatlerini belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirebilecek. 15 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte Türkiye'de yeni normalleşme süreci de başladı. İşte yeni normalleşme süreci kapsamında kalkacak olan kısıtlama ve yasaklar; 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan gezi yasağı sona erdi.

Restoran, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çayevi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile aracısız temasa niçin olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç edinmek üzere) açıldı. Kreşler faaliyete başladı. Kamuda elastik çalışma bitti. Şoför, yabancı dil, bilgisayar kursları gibi kurslar kapılarını açtı. Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler açık. Park ve bahçeler, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahillerde (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, seyahat, balık tutma bağımsızlık. Giyim pazarları (sosyete pazarı) kuruluyor. Ulusal Saraylar'a tabi müzeler 75 gün sonradan bugün yeniden ziyaretçileriyle buluşuyor. Havayolu şirketleri iç hat seferlerine başladı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden minimum bir ay baştan başa dönmemek şartı ile tek yönü olan olarak gezi edebilmeleri uygulamasına devam edilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası gezi yapabilecek. Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur