Google, Android kullanıcılarının güvenliği için yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Bu özellik, dolandırıcıların kullanıcıların banka hesaplarına ve kişisel bilgilerine ulaşmasını engellemeyi amaçlıyor. İşte Google'ın bu yeni özelliği hakkında detaylar:

Başlık: Google'dan Bomba Özellik: Dolandırıcılar Duvara Toslayacak!

Alt Başlık: Milyonlarca Android Kullanıcısını Koruma Altına Alacak Yeni Güvenlik Özelliği

Google, Android kullanıcılarının güvenliğini artırmak ve dolandırıcılık girişimlerine engel olmak amacıyla yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Google'ın Android platformu için hazırladığı bu özellik, Google Play Protect adını taşıyor.

Google Play Protect Nedir?

Google Play Protect, kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlar, dolandırıcılıklar ve kimlik avı girişimlerine karşı koruma amacı taşıyan bir pilot programdır. Özellikle uygulama indirmeleri için gerçek zamanlı tarama uygulayan Play Protect, dolandırıcıların genellikle güvenlik önlemlerini devre dışı bırakmalarını önlemeye odaklanıyor.

Dolandırıcıların, kullanıcıları güvenlik önlemlerini devre dışı bırakmaya ikna ederek güvenlik açıklarından faydalanma girişimlerine karşı Google Play Protect devreye sokularak Android kullanıcılarının cüzdanlarına ve kişisel verilerine ulaşmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Siber Güvenlik Ajansı (CSA) İle İş Birliği

2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti 2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti

Google, bu tehditlere karşı Singapur Siber Güvenlik Ajansı (CSA) ile iş birliği yaparak yeni bir dolandırıcılık karşıtı güvenlik özelliği geliştirdi. Bu özellik, finansal dolandırıcılık için sıkça kötüye kullanılan hassas çalışma zamanı izinleri isteyen uygulamaların yüklenmesini otomatik olarak analiz edecek ve engelleyecek.

Pilot programın önümüzdeki haftalarda Singapur'da başlatılacak olmasıyla, Google'ın yeni güvenlik özelliği etkin bir şekilde değerlendirilecek ve dolandırıcılık girişimlerine karşı daha etkili bir koruma sağlanması amaçlanıyor.