Raf Sistemlerinde Endüstriyel ve İkinci El Çözümler Raf Sistemlerinde Endüstriyel ve İkinci El Çözümler

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken Chainlink (LINK) beklentileri ve analist yorumları konusunda bir yazı kaleme aldı.

LINK Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Son zamanlarda kripto para piyasasının en çok konuşulan altcoin’lerinden biri Chainlink. Çünkü popüler altcoin piyasadaki düşüşlere rağmen son 1 hafta içinde yüzde 10’un üzerinde artış kaydetmiş durumda. Ayrıca Chainlink (LINK), son 24 saat içinde yüzde 4'e yakın bir artışla 7,5 doların üzerine çıkmaya çalışarak önemli bir kırılma için mücadele ediyor. Peki, analistler LINK fiyatı konusunda ne düşünüyor?

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi tecrübeli kripto para analisti Michael van de Poppe, LINK’deki görünümünün son derece pozitif olduğunu belirterek “Chainlink muhtemelen konsolidasyonunu tamamladı ve 2023’ün 4’ncü çeyreğinde boğa döngüsüne başlayacak. Uyanmaya başlayan piyasanın geri kalanına çok benziyor. İnsanların duyarlılığını değiştirmeye başlaması artık zaman meselesi.” sözlerini kullandı.

Buna ek olarak piyasanın popüler analistlerinden Rekt Capital de kişisel X (Twitter) hesabından paylaştığı Chainlink fiyat grafiği ile de altcoin’in önemli bir kırılma yaptığını söyledi. Analistin fiyat grafiğine bakıldığında LINK’in haftalık zaman diliminde Nisan 2021’den bu yana varlığını koruyan düşen trend çizgisini kırarak önünü açtığı görülüyor.

LINK Yeni Rekora İmza Atabilir Mi?

Yapılan açıklamalara göre merkezi kripto para borsalarındaki (CEX’ler) LINK arzı azaldıkça altcoin üzerindeki satış baskısı da azalıyor. LINK’in fiyatındaki kayda değer artış, CEX’lerdeki arzın da sert bir düşüşe karşılık geliyor. Kripto analiz platformu Santiment’ın verilerine göre, Chainlink’in arzı son on gün içinde yüzde 16,4 oranında düştü. CEX’lerdeki arzının düşüşü satış baskısının azalması bakımından olumlu bir görünüme işaret ediyor olabilir.

Buna ek olarak Santiment LINK’in CEX’lerden soğuk cüzdanlara taşındığını ve etkili bir şekilde dolaşımdan çıkarıldığını belirtti. Bu gelişme, popüler altcoin için yükseliş senaryosunu destekliyor.

Öte yandan LINK’in tüm zamanlar rekorunu 10 Mayıs 2021’de 52,8 dolar ile kırdığını ve şu anda ATH seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 85 altında işlem gördüğünü de belirtmek gerekiyor.