Gülüşünüzle Ön Plana Çıkın: Gülüş Tasarımı

Ağız ve diş hijyeninin sağlanması vücut sağlığı açısından önem arz etmektedir. Sağlıklı dişlere sahip olmak ise estetik görünümü doğrudan etkilemekte, gülüşlerimizin ilgi çekicilik düzeyine katkı sunmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan yapısal bozukluklar, diş çürükleri, sararma ya da diş eti rahatsızlıkları gibi sorunlar estetik açıdan göze hoş gelmeyen durumlara zemin hazırlamaktadır. Diş problemleri kişinin hem vücut sağlığını hem de psikolojisini olumsuz etkileyebilmektedir. Dişlerin yapısı ve sağlığından rahatsızlık duyan kişiler, gülmek gibi son derece doğal bir eylemi gerçekleştirirken dahi rahatsızlık duyabilmektedir. Bu problemleri yaşayan kişiler zaman içerisinde özgüvenlerini kaybedebilmektedir. Estetik gülüş tasarımı olarak adlandırılan kapsamlı prosedür, adeta hastaların imdadına yetişerek ilgi çekici gülüşlere sahip olmalarını sağlıyor.

Hollywood gülüş tasarımı olarak da bilinen estetik gülüş tasarımı, kişinin yüz hatları ve ağız yapısına en uygun gülüşün tasarlanmasını sağlamaktadır. Farklı uygulamaların birlikte değerlendirildiği gülüş tasarımında ağız ve diş sağlığı kadar estetik görünümün de iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gülüş tasarımında bireyin istek ve beklentileri son derece önemlidir. Diş hekimi, kapsamlı bir diş muayenesinin ardından hastanın istek ve beklentilerini de değerlendirerek gülüş tasarımının planını yapmaktadır. Bu süreçte dijital uygulamalardan yararlanarak hastanın sahip olacağı muhtemel gülüş tasarımı çizilmekte ve modelleme sayesinde hastaya sunulmaktadır. Hasta, bu sayede işlem sonrasında sahip olacağı gülüşü önceden görebilmektedir.

Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Hollywood yıldızlarının gülüşlerinden ilham alınarak adlandırılan estetik gülüş tasarımı, diş ve diş etindeki bozuklukların giderilerek hastanın en iyi gülüşe sahip olmasını sağlayan uygulamalar bütünüdür. Bu süreçte diş sağlığını olumsuz etkileyen sorunlar ortadan kaldırılmakta, diş ve dişeti problemleri giderilmekte, hastanın yüz şeklinden yola çıkarak estetik bir görünüm kazanması sağlanmaktadır. Uygulama sonrası doğal ve ilgi çekici bir görüntünün ortaya çıkması amaçlanmaktadır.

Estetik gülüş tasarımında birçok farklı işleme ihtiyaç duyulabilmektedir. Uygulama adımları şu şekildedir:

·        İstek ve ihtiyaçların karşılanması: Estetik gülüş tasarımı için başvuran hastaların ilk olarak kapsamlı bir diş muayenesinden geçmeleri gerekir. Ağız ve diş sağlığını etkileyen diş renklenmeleri, dişler arası orantısızlık, biçim bozuklukları, diş ve dişeti problemleri belirlenmektedir. Ayrıca hastanın gülüş tasarımına yönelik istek ve beklentileri dikkate alınmaktadır.

·        Uygulama planının çıkarılması: Estetik gülüş tasarımının gerçekleştirilebilmesi için mevcut bozuklukların giderilmesi gerekir. Bu süreçte diş eti tedavileri, diş beyazlatma tedavisi, diş boyu uzatılması, eksik dişin tamamlanması ya da çürük tedavisi gerekebilir. Bu uygulamalar kombine olarak tedavi sürecine dahil edilmektedir.

·        Dijital tasarımın ortaya çıkarılması: Dijital gülüş tasarımı özelleştirilebilir olduğundan her hasta için ortaya çıkacak sonuç farklı olabilir. Diş muayenesinin ardından mevcut problemler tedavi planına eklenmektedir. Ardından ise fotoğraf ve video çekilerek verilerin dijital ortama aktarılması sağlanmaktadır. Gülüş tasarımı sonrası ortaya çıkması muhtemel görüntü, dijital ortamda tasarlanarak hastaya sunulmaktadır. Hasta, çeşitli değişiklikler talep etme hakkına sahiptir. Onay alınması halinde dijital ortamdaki tasarım modele dönüştürülerek hasta üzerinde denenmektedir.

·        Tedavi aşaması: Dijital tasarımın uyumlu olması halinde tedavi aşamasına geçilir. Diş hekimi, mevcut problemleri gidermek ve estetik bir gülüşe ulaşmak için yapılması gerekenleri hasta ile paylaşır. Hasta onay verdiğinde tedavi için adım atılır ve bu süreçte her uygulama dijital tasarım doğrultusunda şekillenir.

Gülüş Tasarımı İçin Hangi Doktora Başvurmalıyım?

İnternet üzerinden estetik gülüş tasarımı hakkında sağlık aramaları gerçekleştiriyor ancak aradığınız doktoru bulmakta zorlanıyor musunuz? Bu problemi yaşayan binlerce kişiden biriyseniz size bir haberimiz var. Online randevu platformu Medyland, Türkiye’nin dört bir yanındaki en iyi doktorları, klinikleri ve hastaneleri tek bir çatı altında listeleyebilmenizi sağlıyor. Medyland platformunu ziyaret ederek gülüş tasarımı İstanbul ya da dudak dolgusu İstanbul gibi bölgesel aramalar gerçekleştirerek size en yakın ve en uygun doktoru bulabilirsiniz. Ayrıca doktorların uzmanlıkları ve kariyerleri hakkında doğru bilgilere ulaşabilir, hasta değerlendirmelerini inceleyebilir, tek bir tıkla randevu alabilirsiniz. Üstelik tüm işlemler ücretsiz!

İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti

Gülüş Tasarımı Kaç Seans Sürer?

Gülüş tasarımı genellikle 3 seans sürmektedir. Ancak mevcut diş problemleri, sürecin uzamasına yol açabilmektedir. Seans sayısı hakkında doğru bilgilere ulaşabilmeniz için öncelikle kapsamlı diş muayenesi olmanız gerekir. Diş hekiminiz, muayenenin ardından süreç hakkında bilgilendirme yapacaktır.

Gülüş Tasarımının Avantajları Nelerdir?

Gülüş tasarımı, diş problemlerinin giderilmesi ve gülüşün en iyi seviyeye ulaştırılması için yapılmaktadır. Kapsamlı bir prosedür olduğundan mevcut sorunların neredeyse tamamı için çözüm üretmektedir. Çene ucu, yüz hatları, dudak şekli ve boyutu gibi estetik görünümü etkileyen unsurlar tasarım sürecinde dikkate alınır. Tüm parametreler değerlendirilerek en iyi görünüşün elde edilmesi hedeflenir.

Yüz hatları ile uyumlu, bembeyaz ve sıralı dişlere sahip olmak hayatınızın her alanında sizi bir adım daha ileriye taşıyabilir. Estetik gülüşlere sahip olduğunuz için özgüveniniz yükselir. İş ve okul gibi hayatın farklı alanlarında ilgi çekici olabilirsiniz. Botoks ya da dudak dolgusu gibi işlemlerle gülüş tasarımı birleştirerek en iyi sonuçları alma imkanınız da bulunuyor.