Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'dan sorumlu Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde nöbet değişimi yaşandı. Bölge Müdürü Göllüce Cumhurbaşkanı kararı ile Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne atandı. Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü görevine ise Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş getirildi.

KARAR RESMÎ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Atama kararı Resmî Gazete'nin 17 Aralık 2022 Cumartesi tarih ve 32046 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü 18 Şubat 2019 tarihinde bugünkü yapısına kavuşturuldu. Teşkilât Antalya, Muğla ve Isparta'da 10'u ''A'' sınıfı, 2'si ''B'' sınıfı olmak üzere 12 Bağlantı Gümrük Müdürlüğü'nden oluşuyor.

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü, misyonunu şöyle konumlandırıyor:

''Bölge Müdürlüğümüz yetki alanında; Dış Ticaretin hızlı, kolay, güvenli, şeffaf, insan odaklı ve hesap verebilir hizmet anlayışı içinde yürütülmesini sağlamak, yasal olmayan ticarete engel olmak, gümrük hizmetinden yararlananlara rehberlik etmek. ''

Kurumun vizyonu ise şöyle: ''Yeniliklere açık bir çalışma anlayışı içinde gümrük ve dış ticaret hizmeti sunarak, Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak. ''

ISPARTA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ

Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü ile bağlantılı ''A'' sınıfı Isparta Gümrük Müdürlüğü, 14.04.1986 tarihinde Mersin Gümrükleri başmüdürlüğüne bağlı olarak 1. sınıf Gümrük Müdürlüğü olarak faaliyetine başlamış olup, 1989 yılından beri Antalya Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü bağlantısı olarak, müteakiben taşra teşkilatının 22.12.2011 tarihli 28150 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı BKK ile yeniden yapılanması üzerine Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı olarak faaliyetine devam etmektedir.

FAALİYET ALANI

Isparta Gümrük Müdürlüğü A Sınıf gümrük müdürlüğü olması nedeniyle, her türlü giriş, çıkış, transit, yolcu işlemleri görmeye yetkili gümrük idaresidir. Ayrıca, Müsteşarlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğünün 27.08.2003 tarihli, 22141 sayılı yazılarında belirtildiği üzere, Devlet Bakanlığı Makamından alınan 25.08.2003 tarihli, 2003/10 sayılı Onay ile söz konusu yazı eki listede tarife pozisyonları belirtilen ve AB menşeli olmayan halının serbest dolaşıma giriş işlemlerinin Isparta Gümrük Müdürlüğünden yapılması uygun bulunmuştur. Gümrük Müdürlüğünce Isparta Süleyman Demirel Havalimanına gelen giden uçaklara ilişkin yolcu işlemleri, yakıt ve kumanya işlemleri de yapılmaktadır.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor