Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, 2000 yılından beri öldürülen Türkler ile ilgili cinayetlerin araştırılmasında hata yapılmış olmasının mümkün olduğunu söyledi.

Bakan Friedrich, bugün Federal Meclis İçişleri Komisyonu'nun cinayetlerle ilgili olarak yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantısından sonra yaptığı açıklamada, sistematik bir şekilde bugüne kadar sonuçlandırılamayan eski olayları da araştırdıklarını belirterek, "İlk araştırmalara göre hata yapılmış olması mümkün" dedi.

Cinayetlerle ilgili araştırmalarda hala birçok sorunun bulunduğunu ifade eden Friedrich, gelecekte güvenlik makamlarının koordine edilmesi ve aşırı sağcılara karşı bir savunma merkezinin oluşturulması ve geniş çaplı bir stratejiyle aşırı sağcı bataklığın kurutulması gerektiğini söyledi.

"Yaklaşık 1 düzine şüpheli var" diyen Friedrich, aşırı sağcılar tarafından öldürülen bir kadın polisin de tesadüfen öldürülmediği yönünde bazı ipuçlarının olduğunu, ancak bunların da henüz kesinleşmediğini belirtti.

Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach da polisin öldürülmesiyle ilgili olarak farklı şeylerin ortaya çıktığını ifade ederek, bu polisin ya da yakınlarının bir şekilde aşırı sağcılarla ilişkisi bulunabileceğini ve bunun bir intikam eylemi olabileceğini söyledi.