Bebek cildi oldukça hassastır ve olası problemlere karşı savunmasızdır. Bunun için bebeğinizin cildine bakarken bu hassasiyeti göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bebeklerin Cilt Sağlığını Korumak

Yenidoğan bebeklerin ciltleri kurudur bu nedenle panik yapılmaması gerekir. Bunun nedeni ise bebeğin anne karnında sürekli suda olması ve dünyaya geldiğinde kuru havaya hemen alışamamasıdır. Bebeklerin cildinin ince olması ise nemi tutabilme becerisine sahip olamamasına neden olur. Tüm bu sebepler yenidoğan bebeklerde cilt kuruluğunu normal bir durum haline getirir.

Kuru olan bebek cildinin nemlendirilmesi gerekir. Bunun için doktor tavsiyesinde ürünler kullanılabilir. Özellikle bebek yağları yenidoğan bebekler için oldukça etkili bir çözümdür. Bazı anneler bebeklerinin cildinin kuru olmasından dolayı kulaktan dolma bilgilerle zeytinyağı sürer, ancak bu yanlıştır, çünkü zeytinyağı asidiktir.

Bebeğin cildinin sıcak suyla yıkanması kurumanın daha fazla olmasına neden olur. Bunun için bebeklerin mutlaka ılık suyla yıkanması gerekir.

Bebeğinize masaj yapmak için ideal Johnsons Baby Bebek Yağı 300 ml; ciltte 10 kat daha fazla nem hapsederken, narin cildin yumuşak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Bebek Bezi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bebek bezi bebeğin cildinin korunması için konforlu olması gerekir. Bebeğin hassas olan cildi bezin altında pişmemeli bunun için hassas cilde uygun bez seçilmelidir. Bebek bezini seçerken dikkat edilecek önemli hususlar ise emiciliği yüksek, nefes alabilen ve cildin kuru kalması için sıvıyı içine hapsedebilme özelliğine sahip olmalıdır.

Bezin üzerindeki hava kanalları yumuşak ve ince olup,  bebeğin kolay hareket edebilmesini sağlamalıdır.  

Cırt cırtlı kolay kapatılıp açılan yapıya sahip Sleepy Natural 3 Numara Midi 68'li Jumbo Paket Bebek Bezi, %100 saf pamuk, bambu ve saf su ile üretilmiştir. Yüksek emici gücü sayesinde sızdırmaz, bebeğinizin kuru ve huzurlu kalmasını sağlar.

Bebekler savunmasız ve sizin hassasiyetiniz doğrultusunda yaşama tutunurlar, bunun için bebeğinizin cildini olabildiğince en sağlıklı şekilde tutmanız gerekir.

Daha fazla anne bebek ürünlerine göz atmak için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.