Gaziantep'in Nizip ilçesinde, ailesinin rızası ile evlendirilmek istenilen 13 yaşındaki H.K, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla ailesinden alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fevkani Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan H.K (13), Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ikamet eden Müslüm B. (18) ile tanıştıktan sonra ailelerin rızası ile evlendirilmek istendi. Her iki ailenin anlaşması sonucu Nizip'te düğün yapıldı.

Bu arada H.K'nın yaşının küçük olduğu yönünde polis merkezine yapılan ihbar üzerine, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Düğünün yapıldığı adresi tespit eden ekipler, H.K ile Müslüm B'nin içinde bulunduğu, Nizip'ten Birecik'e gitmek üzere yola çıkan otomobili, Fevkani Mahallesi çıkışında durdurdu.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Büro Amirliğine götürülen H.K ile Müslüm B. işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı, H.K ile Müslüm B'nin, herhangi bir zorlama ve baskı olmadığını ifade etmelerine karşın, gelin adayının yaşının küçük olduğu gerekçesiyle evliliğe izin vermedi.

H.K, Cumhuriyet Savcılığının kararıyla ailesinden alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Müslüm B ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

H.K'nın ifadesinde Müslüm B. ile evlilik kararını baskı altında kalmadan kendi isteğiyle verdiğini, gerçek yaşının ise 16 olduğunu iddia ettiği öğrenildi.