Her evin kendine has tarzı ve dekorasyonu vardır. Dekorasyonun ve tarzın ana parçalarının yanı sıra tamamlayıcı parçalar bulunmaktadır. Gardroplar da bu parçalardan biri olarak gösterilebilir. Genellikle yatak odalarında kulanılan gardroplar her türlü giyim eşyasını depolayarak hem düzenli bir görünüme yardımcı olur hem de giyim eşyalarının kolaylıkla bulunmasına olanak tanır.

Yatak odası dekorasyonunun önemli parçalarından biri olan gardroplar, çok çeşitli modellerde bulunabilir. Önemli olan nokta tarza ve dekorasyona uyum gösteren modelleri kullanmaktır. Gardrop modelleri arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise gardrobun yapısının kullanım ihtiyacını giderecek ölçüde olmasıdır. Yatak odası gardrop modelleri başta olmak üzere birçok gardrop modelinde askılar, raflar, çekmece gibi ana parçalar bulunur fakat değişik şekillendirmelere her ihtiyacı karşılyacak şekilde alternatifli üretilir.

Gardrop Modelleri Arasından Hangisini Seçmeli?

Birbirinden şık ve çok güzel tasarlanmış yüzlerce çeşit gardrop modelinin arasından en kullanışlı ve doğru seçimi yapma kişinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir. Giyim eşyasının türüne ve sayısınıa bağlı olduğu gibi, yer alacağı alanın büyüklüğüne de bağlıdır. Eğer gömlek, ceket gibi daha çok takım elbise ağırlıklı bir giyim eşyası varsa bol askılı modeller tercih edilmelidir. Günlük giyimin daha ağırlıkta olduğu kullanımda ise raf ve çekmecelerin daha bol olduğu modeller işe daha çok yarayacaktır. Gardrobun yer alacağı alan nispeten küçük bir alan ise kullanışlılığı artırma açısında sürgülü gardroplar tercih edilmelidr.

Gardrop Modelleri Nelerdir?

Gardrop modelleri genelde çok temel tasarım çeşitliliğine sahiptir. En çok rastlanan 3 kapılı gardrop ya da 4 kapılı gardrop modelleridir. Bu modellerin yanı sıra klasik kapılı ve sürgülü modeller de mevcuttur. Kapılı gardroplar dar alanlarda kullanım zorluğu yaşatabilir. Bu sebeple küçük alanlarda sürgülü daha geniş alanlarda ise kapılı modeller tercih edilebilir. Yatak odası gardrop modelleri arasında aynalı modeller de mevcuttur. Eğer alan genişse gardroplar, çok amaçlı dolaplar ve takı, aksesuar saklanabilen çekmeceli ve aynalı dolaplar ile desteklenebilir.

Evidea.com’da birbirinden farklı birçok modelde tasarlanmış gardrop modelleri arasından seçim yapılabilir.