Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile bazı generaller, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Orgeneral Özel ile beraberindekiler, Devlet Mezarlığı'nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu Anısal Duvar'a çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Devlet Mezarlığı Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığı ve bekası adına sundukları değerli katkılarla adlarını tarihe silinmez harflerle yazdıran ve aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden değerli devlet büyüklerimiz, İstiklal Savaşı'nın kahraman komutanları ve aziz şehitlerimiz, Milletimizin bağımsızlığını, kutsal vatan topraklarının bütünlüğünü sağlamak üzere gösterdiğiniz üstün kahramanlıklar ve döktüğünüz mukaddes kanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması için bizlere ilham, inanç ve güç vermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun temel değerlerini korumanın, bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden sizlere ve milletimize karşı en büyük sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Kalbinde yaşattığı vatan, millet ve bayrak sevgisinden güç alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları üstlendiği her görevi başarıyla yerine getirme azmi ve gayretiyle, emanetinize layık olmak için özveriyle çalışmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri üstün vazife bilinci, disiplini, güçlü yapısı ve nitelikli personeliyle milletinin hizmetinde; ülkesinde huzur ve güvenin, bölgesinde barışın teminatı olmaya devam edecektir. Huzur içinde yatın, ruhlarınız şad olsun.''

Orgeneral Özel ve beraberindekiler, daha sonra milli mücadelede görev almış komutanların kabirlerine karanfil bıraktı.

Devlet Mezarlığı ziyaretinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten, Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da hazır bulundu.

Orgeneral Özel ve komutanlar, törenin ardından fotoğraf çektirdi.

Bu arada, gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Orgeneral Özel, ''Her iki bayramın da kutlu olmasını'' diledi.