Mayın harbine yönelik planlama, icra ve kıymetlendirme konularında her yıl yapılan ''NUSRET-2011'' tatbikatı, Ege Denizi'nde başladı.

Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda, tatbikatla ilgili düzenlediği basın toplantısında, NUSRET'in, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının her yıl planlayarak icra ettiği, dost ve müttefik ülkelerin katılımına açık olan bir mayın harbi tatbikatı olduğunu söyledi.

Bu yılki tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 14 gemi, bir helikopter, bir SAS timi ile NATO Daimi Kuvvetlerine mensup bir komuta kontrol gemisi ile Türkiye, Almanya, İtalya ve İspanya'dan birer mayın avlama gemisinin fiilen katıldığını dile getiren Tuğamiral Tatlıoğlu, Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 5 subayın da tatbikata gözlemci olarak iştirak ettiğini anlattı.

Harekat Subayı Deniz Yüzbaşı Abdullah Yıldız ise NUSRET-2011 tatbikatının 20-30 Kasım arasında Türkiye ile dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasındaki karşılıklı işbirliğiyle birlikte çalışılabilirliği geliştirmeyi amaçlayan, mayın harbine yönelik bir davet tatbikatı olduğunu kaydetti.