Tesettür giyimi tamamlayan en önemli parça elbette eşarptır. Doğru bir kombinle eşarbın yakışmadığı, şık göstermediği kadın yoktur. Şıklığınızın en önemli parçası eşarptır. Doğru kombini doğru eşarp ile tamamlamalısınız. Tesettür giyim seçeneklerin artma ile birlikte eşarpta da renk, desen ve çeşit arttı nedenle o çeşitlerin ve renklerin içinde kafanız karışabilir.

            Eşarp ve Şal

            Eşarp ve şal arasında seçim yaparken mutlaka kıyafetinizi göz önünde bulundurun. Bazı kıyafetleri şal tamamlarken bazı kıyafetleri en iyi eşarplar tamamlayacaktır. Renk uyumu sağlayabildiğiniz kıyafetlerde eşarbı seçebilirsiniz. Daha net ve sade bir kombini de desenli bir eşarpla patlatabilirsiniz. Daha karizmatik bir görüntü için sade bir kıyafeti geometrik desenli, harf desenli ve ya manzara desenli bir eşarpla tamamlayabilirsiniz. Şallar daha düz renklerden oluştuğu için karışık kıyafetlerde şalı tercih edebilirsiniz.

             Eşarp Desenleri

            Eşarbın yeri, deseni ve renk kombini çok önemlidir. Çok fazla uyumun demode olduğu bir dönemdeyiz. Genel olarak kıyafetlerinize eşarp ile bütünlük ve renk katmayı düşünerek hareket edin. Spor kıyafetler için geometrik, yazılı ve mekân dijital baskısı olan eşarpları tercih ederken daha klasik kıyafetlerde gül ve çiçek desenli eşarplar ile tuğra baskılı ya da Osmanlı desenleri olan eşarpları tercih edebilirsiniz.

             Eşarp Nasıl Kullanılmalı?

             Eşarp kullanırken uzun saatler başınızda duracağı için rahat kullanabildiklerinizi tercih etmelisiniz. İstediğiniz kadar şık giyinin eğer başınızda ki eşarp size rahatsızlık veriyor, sürekli düzeltme ihtiyacı hissediyorsanız bu kötü bir görüntüye yol açacak ve sizi şıklıktan uzaklaştıracaktır. Rahat kullanabildiğiniz, içinde kendinizi rahat hissettiğiniz eşarpları tercih edin. Diğer bir dikkat edeceğiniz konu ise ten renginize eşarbınızın uyum sağlaması. Açık tenli bayanlar canlı, koyu renkleri ve soft renkleri kolaylıkla kullanabilir. Koyu tenliler ise yüzünüzü soluk göstermeyecek canlılıkta eşarplar seçtiği gibi soft renkleri seçerekken mutlaka cildiniz canlı gösterecek renkleri seçmelidirler.

            Eşarp Nasıl Örtülmeli?

            veneziawear.com sitesinin önerisine göre; Kalıp gibi duran, çok fazla düzenli görünen örtme biçimi artık demode oldu. Eşarbında artık örüş biçiminin salaş olması gerekiyor. Ön kısmına ufak bir iğne tutturarak sivri bir görüntü sağlayabilirsiniz. Yanlara taktığınız iğneler ile uzun süre başınızda kaymadan durmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Kalan uçlarını ister arkada ister görünür bir biçimde arkadan toplayabilirsiniz. Kendinizi rahat hissetmeniz çok önemlidir. Eşarp ve doğru kombinle tüm bakışları üstün de toplayan bir şıklığa sahip olabilirsiniz.