Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, yarıyıl döneminde yaklaşık 5 bin kişilik yatak kapasitesinin yüzde 90'ının dolduğu bildirildi.

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'da Oteller Bölgesi'nde, 22 otelin yanı sıra mekanik tesisler ve kamu kurumlarına ait konaklama mekanlarının yer aldığını söyledi.

Bu tesislerdeki yatak kapasitesinin 5 bini bulduğunu ifade eden Beceren, günler öncesinde başlayan rezervasyonlarla yarıyıl tatili için bölgedeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını anlattı.

Sadece kayak için değil beyaz örtüsüyle ayrı bir güzellik sergileyen ormanlık alanları seyrederek dinlenmek isteyenlerin de Uludağ'a geleceğini ifade eden Beceren, şunları kaydetti:

''Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 180 santimetre civarında. Kar güzel, hava iyi, doğa harika. Uludağ'a gelenler, tatillerini dolu dolu geçirecek. Böyle bir ortamda, güzellikle dolu bir sezon geçirmek istiyoruz. Oteller, sömestr tatiline hazır. Müşteriler bugünden itibaren otellere yerleşmeye başladı. 15 gün boyunca Uludağ, oldukça yoğun olacak.''

Uludağ'ı tercih edenler, pistlerde kayak yapmanın yanı sıra, karda yürüyüş, kar motoruyla gezinti, mangal keyfi gibi etkinliklerle keyifli bir kış tatili yapabiliyor. Hafta sonunda sadece mangalda sucuk ekmek için gelenlere göre Uludağ, bu keyfin yaşanabileceği ender güzellikteki yerlerden biri.

Taksi, otobüs ya da özel araçlarının yerine teleferikle çıkmayı tercih edenler ise eşsiz güzellikteki, karla kaplı ormanları seyrederek, zirveye yolculuk yapıyor.