İzmir'in Boğaziçi semtinde, kafaları baston ve sandalyeyle parçalanmış halde bulunan Kazım Taşmaz (79) ile eşi İsmet Taşmaz'ı (68) öldürdüğü iddiasıyla hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan torun, delil yetersizliğinden beraat etti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yunus Gülmez ve avukatı Kurtuluş Kanat ile olayda hayatını kaybeden çiftin çocukları Serap Dinç, Alev Dinç, Hamide Taşpınar ile avukatları Ufuk Mansuroğlu katıldı.

Avukatı Mansuroğlu, savunmasında, alınan ifadelerde sanığın anneanne ve dedesinden sürekli para istediğinin görüldüğünü, yaşlı çifti en son ziyaret ettiği tarihe ilişkin çelişkili beyanlar verdiğini belirtti.

Olayın ardından 320 kişinin ifadesine başvurulduğunu, bu kişilerin yaşlı çiftin ''sosyal olmadıkları'' konusunda ortak beyanda bulunduklarını kaydeden Mansuroğlu, olay günü kahvaltı masasında bulunan üç çay bardağı ve çatalın eve giren kişinin tanıdık olduğunu kanıtladığını, ayrıca kapının zorlanmadığını ifade etti.

Mansuroğlu, ''Bu delillerin sanığın cezalandırılması için yeterli olduğunu düşünüyoruz ve cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.Sanık avukatı Kurtuluş Kanat ise müvekkilinin beraatını istedi.



-Beraat kararı verildi-



Sanık Yunus Gülmez de savunmasında suçlamaları reddederek, anneanne ve dedesinin kendisini çok sevdiğini, bunun komşulara sorularak öğrenilebileceğini söyledi.

Akrabalarının kendisini suçlu ilan etmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Gülmez, ''Bir insanı karalamak bu kadar kolay olmamalıydı'' diyerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yunus Gülmez'in, anneanne ve dedesini öldürdüğüne dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar vererek, temyiz yolları açık olmak üzere davayı bitirdi.

Öldürülen çiftin kızı Serpil Dinç, karar sonrasında duruşma salonunda ''Adalet istiyorum'' diye bağırdığı görüldü. Taşmaz çiftinin bazı yakınları da karar sonrası fenalık geçirdi.

Sanık yakınları ise kararı sevinç gözyaşları ve alkışlarla karşıladı.