Dünyada yaygınlaşan ve temiz enerji kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan Güneş Enerji Santrali, Yalvaç Belediyesi'ne önemli ölçüde enerji sağlamanın yanı sıra elektrik giderlerinde tasarruf yapmalarını sağlıyor.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

2021 yılında faaliyete geçen Güneş Enerji Santrali, Yalvaç'a ciddi bir elektrik üretim kapasitesi kazandırarak belediyenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Santralin faaliyete geçtiği 2021 yılından bu yana belediyenin net karı her yıl artış gösteriyor. 2021'de 858.000 TL, 2022'de 1.681.000 TL ve 2023'te 3.264.000 TL net kar elde edildi.

Son olarak OPET ve Petrol Ofisi Akaryakıt İstasyonlarına kurulan Çatı GES'lerle birlikte toplamda 65 KW'lık ek enerji üretimi sağlandı. Bu ek enerji, akaryakıt istasyonlarının elektrik giderlerini karşılamakla birlikte fazla üretilen enerji şehir şebekesine veriliyor.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, GES ağlarını daha da büyüterek temiz enerji üretimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Tütüncü, Güneş Enerji Santrali sayesinde ilçenin enerji ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra belediyenin bütçesine önemli bir katkı sağlandığını ifade etti.

Haber Merkezi