Buna göre, randevu alındığında "onay" uygulaması devreye girecek. Randevu sahipleri, randevudan önceki gün 23.59'a kadar onay vererek randevularını teyit edecekler. Onay verilmeyen randevular, başka bir hastaya verilecek.

Bakan Koca, bu uygulamayla ilgili olarak, "25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu nedenle 17 milyon randevu kapasitesi boş kalıyor. Atıl kapasiteyi değerlendirebilmek için 'randevuma geleceğim' onayı alacağız" dedi.

Randevusuna gelmeyen hastalar için daha önce 15 gün boyunca aynı branşta yeni randevu alınamıyordu. Ancak yeni uygulama ile bu yaptırım kapsamı genişleyecek. İkinci kez randevusuna gelmeyenler, 15 günlük bir süre boyunca tüm branşlardan randevu alamayacaklar.

Bakan Koca, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yakında devreye girecek yöntemle ikinci kez randevusuna gelmeyenler 15 günlük zaman dilimi için tüm branşlardan randevu alamayacak. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya devam edeceğiz."

Ayrıca, Bakan Koca yerli insülin sensörü üretimi konusunda da bilgi verdi. Yerli insülin sensörünün geliştirilmesi için önemli adımlar atıldığını belirten Koca, "Diyabetli vatandaşlarımıza sensörü ücretsiz vermek istiyoruz. Sensörü yerlileştirmeye başladık, seri üretim hazırlığı yapılıyor. Yasal izin ve belgelerini aldıktan sonra, önümüzdeki 6-7 hafta içerisinde klinikte kullanımına başlamak istiyoruz. Geliştirdiğimiz sensör, değer bazında yüzde 90 yerli olacak" açıklamasında bulundu.

Isparta'da Trafik Sigortası Fiyatları Diğer İllere Göre Ucuz Isparta'da Trafik Sigortası Fiyatları Diğer İllere Göre Ucuz

Haber Merkezi