AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin bu vergiyle ilgili yasa teklifini Ramazan Bayramı sonrasında vereceklerini açıkladı.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Abdullah Güler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirtti ve yasa teklifi hazırlıklarının başlatıldığını ifade etti. AKP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve konuyla ilgili uzman milletvekilleriyle birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yasa teklifinin Meclis'e ne zaman sunulacağı konusunda ise Güler, Ramazan Bayramı sonrasını hedeflediklerini ve ardından kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Üzerinde çalışılan düzenlemeyle, Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılması hedefleniyor. Planlanan düzenleme kapsamında, kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi ve finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartları zorunluluğu getirilmesi öngörülüyor.

Kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yasalaşması ve kripto varlık hizmet sağlayıcıların lisanslanmaya başlanmasıyla, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) 15 No'lu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin bertaraf edilmesi ve Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması hedefleniyor.

Avrupa Parlamentosu'nun önceki yıl vergi alınmasına yönelik kararı onayladığı biliniyor. Almanya'da 600 euronun üzerindeki kazançlara vergi uygulanırken, İsveç'in kripto vergisi kapsamında yüzde 30 kesinti yaptığı belirtiliyor