Sonbaharın gelmesiyle birlikte Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde hünnap fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. Geçen hafta kilosu 50 TL'den satılan hünnap, bu hafta 30 TL'ye kadar geriledi. Bu fiyat düşüşü sonrasında, vatandaşlar hünnapa büyük ilgi gösterdi. Hünnap, kalp sağlığına faydalı etkileriyle bilinirken, kanser dahil birçok hastalığın tedavisine yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Hünnapı pazar tezgahında satan Hüseyin Cangür, Sındırgı ilçesinden getirdiği hünnapın güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu ve bu nedenle kalp ve karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın tedavi sürecine olumlu etkiler sağlayabileceğini ifade etti. Ayrıca, hünnap yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler, kabızlık sorunlarına çözüm sunar ve lifli bir diyetin kolorektal kanser riskini azaltmada yardımcı olduğunu belirtti.

Isparta'da elektrik kesintisi ( 1 Mayıs çarşamba) Isparta'da elektrik kesintisi ( 1 Mayıs çarşamba)

Hünnapın sağlık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu ve diyabet, sarılık, yara, ülser gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmasının önerildiği araştırmalarla desteklenmektedir. Bu nedenle hünnapın sağlık bilincine katkı sağlayabileceği düşünülüyor.